ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Deras sopiga lösning: Städvagn under bilen

Ann Hagman · 6 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

För alla som är trötta bilägare och som ledsnat på städdagar har studenter på KTH i Stockholm utvecklat en ny lösning.

– Det är en städvagn som är så låg att den kan åka in under bilen och blåsa ut skräpet till sopbilen, säger Stefan Ström, student vid ett program för design och produktframtagning.Just nu visar han och hans kurskamrater städbilstillsatsen vid en utställning på KTH.

– Ett stort problem med att städa gatan fast bilarna står kvar har varit den låga höjden. Därför har vi gjort en anordning som blåser ut skräpet under bilarna i stället för att suga upp det.Målet är alltså att att ingen ska behöva utföra extra arbete. Städarbetarna kan lugnt sitta kvar i sopbilen, eftersom den nya vagnen städar under bilarna automatiskt. Och bilägarna slipper hålla reda på städdatum och flytta bilar.

Fast än har inget gatukontor eller renhållningsföretag visat intresse för den nya uppfinningen.– Nej fast vi har ju nyss börjat visa den på utställningen. Vi får se om någon blir intresserad, säger Stefan Ström.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro