ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Deras succé i krisen: Sälja Sverige i Italien

Moa Kärnstrand · 18 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Katarina Thorén och Hanna Gustafsson på Gustho som går bra i krisen. Katarinas tips till dig som vill satsa på eget trots kris är: Prata med organisationer som finns till för att stödja småföretagare, välj en konjunkturokänslig bransch eller sprid riskerna genom att jobba mot flera branscher och ha tålamod.

Katarina Thorén och Hanna Gustafsson på Gustho som går bra i krisen. Katarinas tips till dig som vill satsa på eget trots kris är: Prata med organisationer som finns till för att stödja småföretagare, välj en konjunkturokänslig bransch eller sprid riskerna genom att jobba mot flera branscher och ha tålamod. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Masskonkurser och år av snålande väntar, menar undergångsprofeterna. Men Katarina Thorén och Hanna Gustafsson har lyckats med sitt företag trots krisen – genom att sälja in Sverige.Många företagare fick problem när finanskrisen slog mot Sverige. Pengarna tog slut och bankerna vågade inte låna ut mer.

Samtidigt rapporterade Drivhuset, en nationell organisation som stöttar småföretagare, att det aldrig startats så många nya företag som under hösten.

Gustho är ett av de företag som, i stället för att tappa fart i lågkonjunkturen, växt och tjänat pengar.– Hemligheter är att vi valt en bransch som är ganska konjunkturokänslig, säger Katarina Thorén, en av grundarna.

Gustho jobbar med affärsutveckling för svenska företag mot den italienska marknaden.

Katarina Thorén och kollegan Hanna Gustafsson jobbade tidigare på Exportrådet och tog med sig mycket erfarenhet därifrån innan de startade eget.

De jobbar också med att få italienska beslutsfattare att satsa på svensk miljöteknik, som biogasanläggningar.– Miljö är en bransch som går bra trots sämre tider. Och vi är väldigt bra på miljö i Sverige, säger Katarina Thorén.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro