ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Designerdröm i vitt

Ann Hagman · 4 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

MODE. Nu har Jennifer Blom, 35, tagit examen från Beckmans designhögskola. Direkt efter högtidligheterna gick hon till sin andra anställningsintervju hos HM. Klädjätten blev intresserad när hon visade sitt examensprojektet – en dyrbar kollektion med vita festklänningar.– Det var de som ringde mig och det var jättekul, säger Jennifer Blom till Metro.

Jennifer satsade på ett avancerat examensarbete, inspirerad av modevärldens främsta sömnadskonst haute couture. Det gav en drömstart på designerkarriären.– Det här var första gången jag fick bestämma själv vad jag skulle göra och jag ville göra något svårt. Jag älskar att sy och drapera!

Visionen om exklusiva klänningar i vitt visade sig vara helt rätt i examenstider, men Jennifer Blom hade djupare tankar än så:– Jag använde mig av det helt vita mot modeller i alla färger. Tygerna av bästa kvalitet signalerar att alla är lika värdefulla, oavsett etnisk bakgrund, säger hon.Klänningarna visades nyligen på Berns, av både färgade och vita mannekänger. Själv är Jennifer är född i Sri Lanka och har påbrå från Indien, Holland och Portugal.– Det är blandningen som är spännande tycker jag. När jag var liten var den bara något som fanns där, men som ingen pratade om. Nu känns det viktigt för mig att reda ut.

Direkt efter visningen på Berns blev Jennifer kontaktad av en stor auktionssajt som ville auktionera ut en klänning till välgörande ändamål. I dag visas den - en annorlunda brudklänning i glada färger - på en visning i Stockholm för enbart etablerade designers. Jennifer Blom har arbetat i raketfart för att hinna få klänningen klar – och lyckades, på mindre än en vecka.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro