ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dessa får en andra chans

TT Spektra · 2 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Åtta bidrag. Fyra dueller. Två vinnare. Andra chansen i Norrköping blir en rysare. - Det kommer att bli otroligt spännande. Allt kan hända, säger Star Pilots Johan Becker, som duellerar mot Amy Diamond. Årets Melodifestival har visserligen bjudit på dueller redan i deltävlingarna, men pressen artisterna ställs inför i Andra chansen är på en helt annan nivå. Det är vinna eller försvinna direkt, och för att nå ända till Globen måste man slå ut en motståndare både i en kvarts- och semifinal.

Duellerna ser ut som följer: Scotts är först ut mot Sarah Dawn Finer, följda av Lili & Susie mot BWO. Vinnarna i de duellerna ställs sedan mot varandra i ena semifinalen. Därefter tävlar Amy Diamond mot Star Pilots, två bidrag som båda går hem hos den unga publiken. Sista kvartsfinalen står mellan Rigo & The Topaz Sound feat Red Fox och Caroline af Ugglas. Därefter tas kvällens andra finalist fram i en ny semifinal. - Det kommer att bli tajt, Norrköping är ett oskrivet blad. Men jag tror så klart att vi har goda chanser, säger Johan Becker.Star Pilots har ett väldigt visuellt nummer. Är det en fördel i den här tävlingsformen? - Absolut! Hade vi gått in i shorts och vita t-shirts - det hade inte alls varit samma sak. Pilotshowen höjer vårt nummer, säger han.

Utöver de två finalister som tv-publiken röstar fram ska den internationella juryns bidrag också plockas ut i Norrköping. De möjliga kandidaterna är Caroline af Ugglas, Amy Diamond, Sarah Dawn Finer och Sofia Berntson. Juryn kan inte välja någon av de två låtar som tv-tittarna röstar fram.

klar

Artikellänk är kopierad

TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro