ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Det är en stor skandal"

metro · 7 Aug 2013
Uppdaterad 13 Aug 2013

Utredningen mot polisen som sköt ihjäl 69-åringen läggs ned. Bland Husbyborna togs beskedet emot med blandade känslor. "Det är en stor skandal", säger en boende.

klar

Artikellänk är kopierad

Riksenheten för polismål valde i onsdags att lägga ned utredningen mot den polisman som var misstänkt för vållande till annans död, efter att skjutit en 69-årig man i Husby.

– Det är en skandal. Jag bor i samma hus och hörde och såg en hel del. Jag tror polisen ljuger om hur det gick till, säger en granne till den döde 69-åringen.

– Det kommer att bli bråk här igen, när det här kommer ut. Polisen borde inte ha agerat så. De borde ha försökt att prata mer med honom.

Guluzar och Hoda, bor båda i Husby och tycker mycket synd om 69-åringens familj.

– Vi vet inte vad som hände, men det är väldigt tråkigt för hela hans familj. Jag hoppas det här inte påverkar området negativt, säger Guluzar.

– Det som har hänt är mycket tråkigt, men förhoppningsvis kommer det att vara fortsatt lugnt här, säger Hoda.

Azin Hosseini jobbar som lärare i Husby.

– Det är svårt att veta vad som hände vid skjutningen. Jag tror att poliserna inte hade för avsikt att skada någon. Men samtidigt så är polisen också människor, som kan reagera på olika sätt under stress, säger hon.

Efter dödsskjutningen av 69-åringen så utbröt kravaller och oroligheter i Husby, och även i andra förorter.

– Man vet inte vad som kan hända nu, men det är många som bor här som inte är nöjda. Jag är orolig för vart samhället är på väg, säger Hosseini.

– Vad som helst kan hända nu. Jag tror dock inte att polisen bara har skjutit honom utan anledning, något måste ha hänt, säger Valle, boende i området. 

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro