ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det är förstklassig smak på rätterna”

Anders Molin · 22 Apr 2012
Uppdaterad 22 Apr 2012

Joakim Larsson, äldreborgarråd, som bjudit in Stockholms hemtjänstpersonal för en inspirationsdag med matlagning tillsammans med fyra mästerkockar.

klar

Artikellänk är kopierad

Vilka kockar deltar?

– Det är prisvinnande kockar (bland andra Fredrik Björlin, kapten för kocklandslaget reds anm)som i samband med Smaka på Stockholm kommer att avsätta en del tid till att utbilda och inspirera hemtjänstpersonal. De här kockarna har deltagit i flera tävlingar, bland annat en kocktävling som handlar om just mat inom äldreomsorgen. 

Blir det gåslever och tryffel för hela slanten efter det här?

– Nej, men det är faktiskt otroligt spännande. De rätter som lagas i tävlingarna, där kostar råvarorna mellan 10 och 20 kronor per rätt. Däremot tillvägagångssättet och hur man hanterar råvarorna gör att det är förstklassig smak på rätterna. 

Det verkar knappt finnas tid att sätta sig ner för att prata med de äldre, hur ska personalen hinna laga coq au vin då?

– Det kanske inte är den typen av rätter det är fråga om för det första. För det andra handlar det om inspiration för att kunna få ett lite bredare utbud. Det är inte rätter som ska ta längre tid än någonting annat. 

Får vi se några äldreboenden i nästa års Guide Michelin?

– Det är inte omöjligt. Vi har ett boende som öppnar nu som en rad kockar är inblandade i. De kommer nog att göra anspråk på att bli kända som en mycket bra restaurang. Men huruvida de passar i ”guiden”, det vet inte jag. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Molin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro