ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det är inte vi på Systembolaget som stiftar lagar

Metro · 11 Mar 2016
Uppdaterad 11 Mar 2016

Foto: TT/Pressbild


klar

Artikellänk är kopierad

Mattias Svensson gillar inte Systembolaget. Han gillar inte statligt ägda bolag i allmänhet. I synnerhet ogillar han Systembolagets samhällsuppdrag och ensamrätt. Ett särskilt horn i sidan tycks Svensson ha till våra medarbetare som har i uppgift att granska så att de förpackningar vi säljer följer gällande lagstiftning. Det handlar rent konkret om att marknadsförings- och alkohollagen ska efterlevas i våra butiker. 

► LÄS MER: "Fyra jobbtips till dig som vill få betalt av staten för att jävlas med andra"

Man kan gilla eller ogilla Systembolaget, statligt ägda bolag och svensk alkoholpolitik. Mattias Svensson är tydlig i sitt ogillande. Men varför han tycks anse att Systembolaget bör strunta i att följa lagen är svårbegripligt. Gäller det även våra kontroller för korrekt märkning av allergener, eller bara sådana lagar Mattias Svensson själv råkar ogilla?

Svensk lag ändras av lagstiftande folkvalda, inte av anställda på statligt ägda bolag. Det tycker vi är en rimlig ordning.

Ida Ingerö

Biträdande presschef Systembolaget

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro