ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Det är märkligt utan Heath"

Metro International · 22 Jul 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

”Vissa män vill bara se världen brinna” är favoritrepliken för de flesta av skådespelarna som medverkar i den nya Batman-filmen The Dark Knight. Det är en av sakerna vi får veta under den minipresskonferens som hölls i London.

Medverkade gjorde – förutom regissören Chris Nolan – stjärnorna Christian Bale, Michael Caine, Maggie Gyllanhaal och Aaron Eckhart. Journalisterna ombads inledningsvis att inte ställa några frågor om den tragiskt bortgångne Heath Ledger, förutom angående hans medverkan i filmen.

Först presenterades nyheten att biljettförsäljningen slagit rekord med en försäljning för 155 miljoner amerikanska dollar premiärhelgen. Filmen kostade samtidigt 185 miljoner dollar att göra. Så frågan ställdes till skådespelarna om de trodde att filmen skulle bli så framgångsrik och sälja så bra som helgens försäljningssiffror tyder på.Aaron Eckhart: – Jag lägger mig inte i det där. Så jag passar på frågan. Jag är bara glad över att få vara med i filmen.Maggie Gyllenhaal: – När jag började göra film var jag inte intresserad av pengarna eller hur många som såg mina filmer. Men senare svängde det. Jag tänkte varför ska man göra film bara för de människor som är med och gör filmen? Låt oss göra det för en större publik. Så jag är glad att The dark night har gått så bra. Jag är så stolt.Christian Bale: – Jag är nöjd med siffrorna. Det är en fantastisk överraskning. Bond har alltid legat i topp och nu slår vi den. Så Batman vinner över Bond.Michael Caine: – Redan när jag först såg manus trodde jag att den skulle gå bra. Och när filmarbetet var avslutat tänkte jag att oj, oj, vi har något utöver det vanliga här. Jag tänkte inte direkt på försäljningssiffrorna men jag tänkte att den här filmen kommer att gå bättre än någon annan film jag gjort. Metro: Chris Nolan (regissören red anm) – varför väljer du att göra Joker först av alla Batmanskurkar?–    Jokern är en mycket känd karaktär från Batmansagan – en nästan lika stor ikon som Batman. Därför valde jag honom.Metro: Filmen hyllas som den bästa superhjältefilmen någonsin.–    Tack. Fast jag ser den inte som en superhjältefilm. Jag anser inte att det existerar någon superhjältegenre. Så det är en slags actionfilm. Men jag är glad att folk gillar den.Metro: Vilken är din favoritscen i filmen?Michael Caine: – Det finns en scen där vi pratar om Joker och Alfred säger till Bruce: ”Vissa män vill bara se världen brinna”. Det är min favoritreplik från filmen.Christian Bale: – Den delen och meningen är min favorit också. Jag vet att det är Michaels replik, men jag gillade verkligen den.M.C: Wow, så vi upplever detta tillsammans.A.E: Jag var glad att få arbeta med Heath (Ledger, red anm). Jag gillade även att bara se honom arbeta. Han var en fantastisk skådespelare, det är en ära att jag fick chansen att arbeta med honom. Dagen då vi gjorde scenen i sjukhuset var fantastisk. Vi gick ut på morgonen, vi visste inte alls vad som skulle hända och i slutändan blev det perfekt.

C.N: Jag gillar slutet av filmen. Jag tycker att det är helt perfekt. Men jag tycker att det är svårt att välja. Det finns många bra stunder.M.C: Ja, en annan fantastiskt ögonblick är är när Heaths karaktär möter Rachel på festen. Kolla på den scenen, den är fantastisk. Liksom den där Heath kommer ut från sjukhuset förklädd till sjuksköterska. Metro: Christian, vad gillar du din nya kostym?C.B: Den är så mycket trevligare än den första. Det är en del av historiens och Bruces utveckling. Det var perfekt att jag kunde vrida på huvudet i den. Med den första kostymen fick jag kämpa mycket. Med denna var det lättare – absolut tyngre, men samtidigt bättre.M.C: Och den var lättare att stryka.Metro: Chris, hur känns det att ha promotat en film i två veckor nu och att en av skådespelarna, som verkligen gjort ett bra jobb – kanske det bästa – inte finns med oss längre?C.N: – Ja, vi talar om en person som inte kan vara här och representera filmen. Han gjorde ett fantastiskt jobb, han gjorde en fantastisk skådespelarinsats. Det är en väldigt märklig situation men jag är glad att se hur alla uppskattar hans prestation.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro International
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro