ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Det är på låten man röstar"

Anna Westberg · 27 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Nanne Grönwall om veckans vinnare och förlorare

klar

Artikellänk är kopierad

Nanne Grönwall tror att Charlotte Perelli kommer slå allt i veckans melodifestival. "Hon har extremt hög klass och kommer vara överlägsen alla andra".
Nanne Grönwall tror att Charlotte Perelli kommer slå allt i veckans melodifestival. "Hon har extremt hög klass och kommer vara överlägsen alla andra".

Metros egen schlagerexpert Nanne Grönwall talar ut om veckans startfält och tidigare skrällar.

Veckans startfält går under namnet ”dödens grupp” med populära artister som Perelli, Strömstedt, Nordman och Bengtzing. Har de övriga någon chans? – Ja, absolut! Det såg vi ju i senaste startfältet. Vart tog Patrik Isaksson vägen?! I mina ögon borde han verkligen ha gått vidare. Som vi sett så kan skrällar inträffa och det är det som är charmen med festivalen. Det är spännande med tvära kast.

Ett annat exempel är Carola och Andreas Jonsson som inte gick till final. Folk började spekulera i om de inte är lika populära längre, men visst är de det, menar hon. Men det är på låten man röstar – och inte på artisten. Och den här låten var inte lika stark som någon av deras egna tidigare. Folk har för höga förväntningar, och det blir svårt för artisterna att leva upp till det. Men jag är säker på att vi får se dem i slutfinalen.

Perelli ställer upp efter att ha vunnit allt. Betyder det att hon har en oslagbar låt?– Ja, hon skulle aldrig vara med om hon inte trodde stenhårt på låten, hon hade ju inte tänkt ställa upp egentligen. Hon håller extremt hög klass och kommer ha en oslagbar dänga!

Perelli ställs mot Bengtzing. Vem av dem kommer att dra det längsta strået? – Charlotte slår allt! Hon har extremt hög klass och kommer vara överlägsen alla andra. Men Bengtzing kommer även hon gå raka vägen till final. Hon är duktig och har en bra energi.

Hur ska Sibel som är så ung och som debuterar ha en chans mot konkurrenterna? – Kolla bara på Frida! Hennes låt är fullständigt oemotståndlig och kommer att bli årets hit. Ingenting är omöjligt.

Och det viktigaste – vilka vinner och vilka går till andra chansen?– Perelli och Bengtzing går till final. Nordman och Calaisa till andra chansen. På femte plats hamnar Strömstedt. Men även jag kan ha fel!

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Westberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro