ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Det är så häftigt att vara gravid"

Mattia Nicoletti/Metro Italien · 3 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Hon betraktas som en av världens vackraste skådespelerskor. Och hon väntar sitt första barn i vår. Metro träffade Jessica Alba och talade om rollen som en blind kvinna i skräckfilmen ”The eye”.Graviditeten har hittills varit problemfri. –Det är häftigt att vara gravid, säger Jessica Alba till People Magazine. Barnet kommer senare i vår.

Skräckfilmen ”The eye” har däremot premiär i dag. I den spelar Jessica Alba den blinda violinisten Sydney, som får övernaturliga syner efter att ha genomgått en transplantation. – Jag är inte synskadad och kan inte spela något instrument. Men jag tog några fiollektioner när jag gjorde ”Fantastic four”, säger Jessica när Metro träffar henne i Milano.

Inför den nya filmen försökte Jessica även lära sig att läsa blindskrift.– Jag lärde mig grunderna för att kunna spela så naturligt som möjligt. Jag ville att min rollfigur verkligen skulle vara handikappad när hon får synen tillbaka.

Vad skulle du göra om du blev blind?– Jag antar att jag skulle få anpassa mig och söka mig till någon institution för att lära mig att möta det nya livet. Men jag hoppas att jag aldrig kommer att behöva göra det.Den amerikanska versionen av ”The eye” är regisserad av David Moreau och Xavier Palud. Förutom Jessica syns bland andra Alessandro Nivola och Parker Posey i rollerna.

Jessicas favoritfilm i genren är ”Nightmare on Elm Street”, eftersom den var den första skräckfilm hon såg.– Jag var så rädd att jag inte kunde sova i mitten av sängen förrän jag fyllde 18.

Vad är det som är så läskigt med skräckfilmer?– Att inte veta vad som kommer att hända. I ”The eye” vet man inte om min rollfigur verkligen ser saker eller om hon håller på att bli galen. Och när publiken identifierar sig med henne försöker de föreställa sig vad de själva skulle ha gjort i den situationen.

Är det väldigt viktigt att vara vacker i den här sortens filmer?– Jag vet inte. I vilket fall är det helt och hållet min stylists och mina sminkösers förtjänster.

Jessica Alba …

... debuterar som 13-åring i filmen ”Camp nowhere” och har en roll i tv-serien ”The secret world of Alex Mack” 1994.

… spelar Maya i ”Flipper” 1995.

… gästar tv-serier som  ”Beverly Hills, 90210” och ”Chicago Hope” under 90-talet.

… spelar mot Drew Barrymore ”Never been kissed” 1999.

… medverkar i tv-serien ”Dark angel” 2000.

… träffar motspelaren och blivande pojkvännen Michael Weatherly under inspelningen av ”Dark

angel”.

… och Michael Weatherly är förlovade men gör slut. Jessica spelar huvudrollen i ”Honey” 2003.… har en roll som strippan Nancy i ”Sin City” och syns i ”Into the blue” samt spelar Sue Storm i

”Fantastic four” 2005.

… stämmer Playboy för att ha använt en bild av henne på tidningens omslag 2006. Hon tar

senare tillbaka stämningsansökan.

… spelar återigen Sue Storm i uppföljaren ”Fantastic four: The rise of the Silver Surfer”.

… förlovar sig med producenten Cash Warren 2007.

… berättar samma år att hon är gravid.

klar

Artikellänk är kopierad

Mattia Nicoletti/Metro Italien
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro