ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det är tur när båda vill samtidigt”

Ulrica Widsell · 15 Sep 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

OLIKA OFTA LUST. Nej, inte nu. Det finns många orsaker att säga nej till sex. När den ena i ett förhållande har mindre sexlust än den andra kan det skapa konflikter. Den som vill ha sex ofta känner sig frustrerad och avvisad. Den som säger nej känner sig lätt pressad eller otillräcklig och kan bli rädd att skada relationen. – Det här är vanligt och det är också ganska vanligt att man inte pratar om hur ofta man vill ha sex, utan förutsätter att det ska lösa sig av sig självt. Det finns nog en idé om ett slags mystik, att sex och kärlek ska vara friktionsfritt när det är som bäst. Egentligen är det tur när båda vill samtidigt, säger Pelle Ullholm.

Många funderar kring hur ofta det är normalt att ha sex och om den egna sexlusten är normal. – Det finns en väldigt stor variation hur ofta man har sex i förhållanden. En del har väldigt mycket sex tidigt i förhållandet. Det finns många förhållanden där man inte har sex alls under långa perioder. Det är jätteviktigt att man pratar om hur man vill ha det, säger han. När någon vill ha sex ofta kan det ha andra orsaker. – Det kan handla om att man vill bli sedd, få närhet eller att koppla av rent fysiskt. Att ha sex med sig själv, onani, med sexleksaker om man vill, kan vara ett alternativ, säger Pelle Ullholm.

Det är aldrig bra att övertala eller kräva att partnern ska ställa upp på sex. – Det ska inte finnas måsten eller tvång när det gäller sex. Det är grundläggande, annars blir det ett övergrepp, säger Pelle Ullholm.

Fråga Maria och Pelle

Ställ dina frågor om sex och relationer och få svar av sexualupplysaren Pelle Ullholm och socionomen och sexualrådgivaren Maria Bergström.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro