ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det är vi som har makten att förändra

metro · 14 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Charlie Hansson – vd

klar

Artikellänk är kopierad

Är det nu tillväxtkurvorna börjar svalna? Börjar folk se över sitt hamsterbo? Brödraskapen som skapades under högkonjunkturen börjar ifrågasättas. Vem sitter med Svarte Petter och vem sitter med den egentliga makten?

Löpsedlarna har varvats av antingen lyckade bolag eller företagsskandaler den senaste tiden. Är detta en slump eller blir folk mer och mer giriga? Miljonärer som gör insideraffärer för att få ytterligare miljoner – kom igen nu! Vad hände med det sociala ansvaret? Hur många har inte sagt att om de hade råd skulle de definitivt skänka till välgörenhet?

Jag vet inte om det är mörkare årstider eller den mer och mer avsvalnande temperaturen på väder och konjunktur som gör det. Men girigheten i samhället börjar nästan kännas. Miljonärerna har blivit 40 procent fler de senaste tre åren, men fortfarande kommuner som påvisar ett ökat antal hemlösa. Jag vet att det säkerligen finns en och annan företagsledare där ute som anser sig kunna påvisa en helt annan bild av samhället och hur de vidtagit extrema åtgärder för att deras företag skall ta ett ökat socialt ansvar. Företagsledare som precis satt med excelarket och kryssade av: pappersåtervinning – check, sparläge på skrivare – check, köpt Situation Stockholm – check… för att sedan bränna iväg med Hummern till flygplatsen och flyga till Hamburg, för ett två timmars möte med efterföljande middag och avec.Jag säger inga helsanningar här och cynismen är givetvis på högvarv. Men jag önskade ändå att jag kunde se ännu fler tendenser till att samhället blir ännu bättre än så här, när så många blir allt rikare. Företagsledare, studentorganisationer, politiker och medmänniskor – det är vi som har makten! Speciellt vill jag rikta det mot oss som ”har position och resurser att styra” eller kan ”uppfylla människors drömmar”. Se nu till att vi använder detta till att göra ännu mer. Jag vill tro att vi alla har det inom oss någonstans så låt oss tillsammans anstränga oss lite mer – för det behövs tyvärr fortfarande!

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro