ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det australienska distriktet Isis och dess rugbylag vägrar att byta namn

Evelina Pålsson · 2 Dec 2015
Uppdaterad 2 Dec 2015
Rugbylaget Isis Devils kommer inte att byta namn enligt klubbens ordförande Kent Grant.

Rugbylaget Isis Devils kommer inte att byta namn enligt klubbens ordförande Kent Grant. Foto: Facebook


Det australienska distriktet Isis i Queensland var tidigare känt för sin avokado. Nu förknippar hela världen platsen med terrororganisationen med samma namn men myndigheterna har inga planer på att byta namn.

klar

Artikellänk är kopierad

Det lilla distriktet Isis i Queensland har bara 7 000 invånare men uppmärksammas nu världen över på grund av terrororganisationen med samma namn uppger The Guardian.

► LÄS MER: Svenska Isis, 19: Sluta fråga om jag är terrorist

Isis ligger söder om Bundaberg och väster om Harvey Bay och tidigare var distriktet mest känt för sina odlingar av macadamianötter och avokado. Men sedan terrororganisationen frammarsch är det inte längre frukt och nötter som omvärlden förknippar Isis med utan IS som utomlands kallas just Isis. Men varken myndigheterna eller invånarna vill se ett namnbyte.

– Jag associerar inte distriktet Isis med vad som händer utomlands och med terrorgruppen, säger Tony Ricciardi, som sitter i Bundabergs regionstyrelse, till Guardian Australia.

Även i tv-programmet Seven Network’s Sunrise försvarande Tony Ricciardi distriktet från rykten om kopplingar till terrorgruppen.

– Vi är bara ett distrikt som är döpta efter vår rika, bördiga jord, säger han.

► LÄS MER: Isis, 5, får inte ha sitt namn på Nutella-burken: "Kan misstolkas"

En statlig väg samt skolor, affärer och barer bär namnet Isis och Tony Ricciardi har hyllats för att står upp för att distriktet ska få behålla sitt namn.

Inte heller distriktets rugbylag Isis Devils kommer att byta namn trots påtryckningar från ligan meddelar klubbens ordförande Kevin Grant. Tony Ricciardi förstår dock att namnet väcker förvirring utomlands.

– Jag skulle inte resa utomlands med Isis lagtröja på mig, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro