ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det bästa från CES 2017 – här är årets hetaste prylar

Aron Andersson · 6 Jan 2017
Uppdaterad 6 Jan 2017
På världens största prylmässa, CES, presenteras några av årets hetaste produkter.

På världens största prylmässa, CES, presenteras några av årets hetaste produkter. Foto: Razer / LG / HTC / Foodmarble / Withings / Montage


Just nu pågår världens största prylmässa i Las Vegas, CES. Metro listar några heta produkter som redan blivit snackisar.

klar

Artikellänk är kopierad

LG

LG W7 – Löjligt tunn tv

LG har kommit längst vad gäller OLED-tv och visar upp imponerande tunna W7 på årets mässa. Den är bara 2,57 mm tjock, en fjärdedels centimeter. Alla kontakter sitter därför fast i den medföljande ljudlimpan som fästs i tv:n med en tunn, platt kabel.

Troligtvis kommer de flesta tv-apparater att se ut så här om några år, men LG börjar sälja sin modell redan i år. Den kommer sannolikt inte att vara så billig. TV var för övrigt stort på årets mässa och flera konkurrenter visade också upp OLED-apparater, som Sony och Panasonic.

Samsung däremot väljer i stället att fokusera på QLED, som av vissa spås bli ännu hetare.

Foodmarble

AIRE – Mät din fisiga mage

Från Foodmarble kommer denna bärbara sensor som påminner om en alkoholmätare. Men istället för att avgöra din promille, avläser den hur gasig du är i magen. Gasen bildas visserligen i tarmarna, men kan vandra vidare till blodomloppet och därifrån till lungorna. Därför är det möjligt att mäta via luften du andas ut.

Syftet är att få bättre koll på vilken mat som lirar mer eller mindre bra med din mage, så du vet vilka rätter du bör undvika.

Razer

Razer Project Valerie – bärbar dator med tre skärmar

Detta är visserligen inte mer än ett koncept än så länge, men varför har ingen tänkt på detta förut? Den här bärbara datorn, tänkt för gamers, har inte bara en 17-tumsskärm, utan tre stycken, alla med 4K-upplösning. Många skulle nog vilja se den här bli verklighet.

HTC

HTC Vive – spela trådlös VR från datorn

Virtual Reality fortsätter vara hett i teknikvärlden, och en av fjolårets mest hyllade/hajpade produkter, HTC Vive, visades i ny tappning på årets CES-mässa. Bland annat kommer VR-glasögonen kunna användas trådlöst. Intel står för den trådlösa tekniken men när den börjar säljas är oklart. Däremot släpper tredjepartsutvecklaren TPCast en lösning i mitten av året, enligt Trusted Reviews.

Frågan är hur spelupplevelsen kommer att påverkas av trådlös överföring. HTC visade även produkten Vive Tracker, en liten sensor som kan placeras på olika föremål som därefter kan användas i spelvärlden. Den kan exempelvis fästas på ett baseballträ eller en handske.

Withings

Kéraste Hair Coach – en smart hårborste

Finns det ingen gräns för vilka produkter som får kallas ”smarta” tänker kanske du? Men uppenbarligen inte, tycker teknikindustrin. I ett samarbete mellan Nokias dotterbolag Withings och Kéraste och L’Oréal kommer nu den smarta hårborsten.

Bland annat har borsten en inbyggd mikrofon, som lyssnar på hur du borstar håret, för att upptäcka mönster. Den mäter också om du borstar vått eller torrt hår och presenterar sedan all data på ett fiffigt sätt via en app i mobilen. Syftet är att ge användaren en bättre förståelse för hur hårborsten ska användas på bästa sätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro