ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det bästa rådet inför gymnasievalet: Ha kul

TT · 11 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Lena Fredsberg är studie och yrkesvägledare och råder sina elever att inte se gymnasievalet som ett val för livet.

Lena Fredsberg är studie och yrkesvägledare och råder sina elever att inte se gymnasievalet som ett val för livet. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Det har aldrig varit så svårt att välja till gymnasieskolan som nu. Men studievägledarens bästa råd är enkelt: Ha kul! Det ger bäst utdelning.Lena Fredsberg, studie- och yrkesvägledare vid högstadieskolan Rudanskolan i Handen och Östra gymnasiet i Trångsund, söder om Stockholm ser att gymnasievalet blivit en allt tuffare utmaning. Med friskolorna har utbudet av skolor och utbildningar vuxit och blivit extremt stort i ­stor­stä­­der­na. – Det ställer krav på ett väldigt långsiktigt tänkande hos eleven. Där har de med insatta föräldrar en favör, säger Lena Fredsberg.Hennes uppmaning till alla som våndas är att inte se på gymnasievalet som ett val för livet.– Det är tre år det gäller, och de tre åren ska kännas bra. Sedan kanske man inte läser vidare eller jobbar inom det man pluggat, och det är helt tillåtet. Men har man haft tre lustfyllda år betyder det att man fått ett väldigt bra betyg. Och det har betydelse när man söker till högskola, säger Lena Fredsberg.

Klicka på bilden för att läsa enkätsvaren.
Klicka på bilden för att läsa enkätsvaren.
klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro