ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det betyder chefsorden

Johanna Engman · 13 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Om du satsar på att bli chef underlättar det om du är en engagerad problemlösare som jobbar proaktivt. Men vad betyder det egentligen?För en månad sedan kunde Metro berätta om vilka ord i ansökningar som går hem hos cheferna när du söker jobb. Nu har vi orden som ger cheferna jobb.

En undersökning av Jobb24.se och Saplo, som tittat på 8000 jobbannonser, visar att ord som affärsorienterad, kompetent och hungrig är vanligt förekommande.

Nina Jansdotter är beteendevetare och karriärcoach och hon säger att hon är förvånad över att hög utbildning och expertkompetens inte kommer fram.– Det är mer personliga egenskaper vilket är positivt. Det blir inte så snävt, fler kan vara aktuella för jobben, säger hon.

Kristina Ulander på Poolia chefsrekrytering är van platsannonsförfattare, och dessa ord är inget som de är flitiga användare av– Vi har inga generella rader med superlativ som vi tar fram när vi skriver platsannonser, utan vi utgår från företaget vi rekryterar åt, säger hon.

Topp 10 chefsord

Vad betyder orden? Karriärcoachen Nina Jansdotter reder ut:1. EngageradBetyder: Ett positivt laddat ord. Man kan inte fejka engagemang – det märks på en gång.2. Problemlösningsförmåga

Betyder: En aktiv egenskap. Man tänker på lösningar och är framtidsorienterad.3. ProaktivBetyder: Förutseende, ser att problem kan komma.4. AffärsorienteradBtyder: Kunna driva företaget även i lågkonjunktur och kriser.5. EmpatiskBetyder: En grundläggande värdering – kunna sätta dig in i andra människors situationer.6. KompetentBetyder: Det handlar mer om utbildning och erfarenheter.7. HungrigBetyder: Drivande, viljan att tjäna pengar.8. BeslutsamBetyder: Sätta ner foten. Veta vad du vill. En chef måste kunna fatta svåra beslut.9. ArbetssamBetyder: Flitig, jobba mycket och dra tunga lass. Offra mycket för jobbet.10. ServiceorienteradBetyder: Anknyter till empatin, du ska kunna kommunicera.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Engman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro