ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det blev bättre för Magdalena

Peter Lindholm · 29 Apr 2011
Uppdaterad 2 Maj 2011

Ny kärlek och väntar barn igen. Graaf har lagt de svåra åren med misshandel långt bakom sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Magdalena Graaf väntar barn med nya kärleken Filip Larsson. Sedan tidigare har hon tre söner.
Magdalena Graaf väntar barn med nya kärleken Filip Larsson. Sedan tidigare har hon tre söner.

Magdalena Graaf föll för den sortens kille som mammor brukar varna för. Äktenskapet blev ett helvete med psykisk och fysisk misshandel. Men hon lyckades bryta upp och senare skapa sig en karriär som modell, artist och programledare. Kvinnomisshandel står i fokus i TV 3:s och Rädda Barnens serie ”Det blir bättre” på söndag. Programledaren Renée Nyberg avslöjar att också hon varit utsatt för misshandel i ett tidigare förhållande, men påpekar att det inte var lika destruktivt. – Jag föll för den sortens kille som unga tjejer kanske tycker är lite häftig, den där tuffa killen i skolan, berättar Magdalena Graaf. I boken ”Det ska bli ett sant nöje att döda dig” har hon berättat om misshandeln. Till slut fruktade hon för sitt och sonens liv,  flydde till kvinnojourer, hade skyddat boende och skyddad identitet. I ”Det blir bättre” återvänder hon till huset hon bröts ned i. – Jag har haft städmani, en slags biverkning från den perioden då jag kunde bli slagen om det inte var välstädat hemma.

Det brukar sägas att man ska gå efter första slaget? – Det är verkligen någonting man borde göra. Men när första slaget kommer brukar det vara så komplicerat, att man ger det en chans till. När det väl händer är man redan nedbruten. Vad har du för råd att ge till andra i liknande situationer? – Man måste inse att man lever med en skitstövel och dra sig ur det.

LÄS MER OM PROGRAMMET

BLI BARNRÄTTSKÄMPE

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro