ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Det blir ett par riktiga skitår framöver"

TT · 9 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (M) ser allt annat än ljust på arbetsförmedlingens prognoser.

- Det blir ett par riktiga skitår framöver, säger Sven Otto Littorin.

Han vill dock inte utlova några nya åtgärder, utan pekar på att siffrorna inte är någon överraskning och att regeringen tagit med den utvecklingen i beräkningen när den i fredags presenterade sitt åtgärdspaket. Enligt Littorin står dock arbetsförmedlingen och andra myndigheter inför tuffa utmaningar när de ska ta hand om dem som förlorar jobben.

Littorin anser att alldeles för många jobb försvinner på grund av att bankerna inte ställer upp med krediter till företagen.

- Pratar man med småföretagen så är det väldigt tydligt, att även om bankerna säger att man ska vara snällare så verkar det inte vara så. Många tvingas slå igen för att de har svårt att hitta krediter, säger arbetsmarknadsministern.

Vad tycker du om bankernas agerande?

- Det är åt helvete.

Littorin är mest oroad för ungdomarnas situation:

- Vi har halverat arbetsgivaravgiften för att anställa unga och det är obegripligt att oppositionen vill göra det dubbelt så dyrt, det är ett rent hjärnsläpp. För att hjälpa dem som redan står långt borta från arbetsmarknaden kan man behöva titta på till exempel lönebidrag.

- Det viktiga är nu att se till att folk inte fastnar i långtidsarbetslöshet, säger Littorin.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro