ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det bubblar av vilja och ilska - och kärlek

metro · 20 Feb 2014
Uppdaterad 21 Feb 2014

Linda Pira och hennes crew knockar Metros recensent och får henne att svimma, gå upp i brygga och ramla omkull om vartannat. Remixen av "Knäpper mina fingrar är utan tvivel veckans musikaliska höjdpunkt. Men det delas också ut höga betyg till We Live In Trenches, Kat Dahlia, Laurel och Keela.

klar

Artikellänk är kopierad

Linda Pira knäpper sin fingrar tillsammans med det här gänget och får Metros recensent att gå upp i brygga och svimma om vartannat.
Linda Pira knäpper sin fingrar tillsammans med det här gänget och får Metros recensent att gå upp i brygga och svimma om vartannat.Foto: Salla Salazar

Linda Pira – ”Knäpper mina fingrar” (Remix)

Jag svimmar. Jag går upp i brygga. Jag ramlar omkull. Jag stirrar storögd. Jag är lycklig.

De tomtar som tror att det inte finns några kvinnliga rappare has another thing coming. Linda Pira visar var skåpet ska stå tillsammans med Kumba, Rosh, Cleo, Sep, Vanessa Falk, Rawda, Julia Spada och Joy och det blir en maktuppvisning helt i ton med vad som känns i kroppen när man talar om förorten i dag.

Bubblandet av vilja, ilska, kärlek och, ursäkta ett ord från gladiatorspelens tid, kämpaglöd.

”Knäpper mina fingrar” var bra redan som original. Denna remix har gjort den perfekt. Det som återstår för oss andra är att tacka, buga och svepas med när Pira et consortes knäpper sina fingrar.

MARIA FORSSTRÖM 

Titta här:

Engelska popsångerskan Laurel fortsätter att imponera. Nu med en avskalad version av Patsy Clines countryklassiker ”Crazy”.
Engelska popsångerskan Laurel fortsätter att imponera. Nu med en avskalad version av Patsy Clines countryklassiker ”Crazy”.

Tokigt bra versioner av galna låtar

Kat Dahlia - ”Crazy”  

Laurel - ”Crazy”

Märkligt, plötsligt är det två låtar som fastnar och båda råkar heta ”Crazy”. Båda rejält nedtonade covers som tolkas väldigt personligt.

Begåvade engelskan Laurel (Arnell-Cullen) imponerar genom att ta sig an countrydrottningen Patsy Clines låt och förvandla den till något som Lana Del Ray önskar hon hade gjort.

Kubanskättade Kat Dahlia ger i sin tur Gnarls Barkleys hitlåt en motsvarande behandling. Men undvik hennes överproducerade latinoversion som släpptes i veckan. Lyssna på den själfullare tolkningen istället.

PETER LINDHOLM 

Lyssna här (Laurel)

Lyssna här (Kat Dahlia)

Kelela, hajpad r&b-artist som levererar.
Kelela, hajpad r&b-artist som levererar.

Nu hör man storheten

Kelela - ”The high”

Amerikanska Kelela Mizanekristos minimalistiska hybrid mellan r&b och dubstep på mixtapen ”Cut 4 me” gjorde henne till ett kreddigt framtidslöfte i fjol. Men det är först på nya ”The high” som jag hör storheten.

En feberhet och atmosfärtjock låt, där refrängen ” ger en sorgsen bismak. ”I’d do anything for the high”

Men vill man bli glad så spana in hennes Facebooksida, där hon strålar tillsammans med Robyn på en bild. 

PETER LINDHOLM 

Lyssna här

Medelklassen är ett virus, anser  We Live In Trenches från karga Göteborg.
Medelklassen är ett virus, anser  We Live In Trenches från karga Göteborg.Foto: Robert Samsonowitz

Göteborg har blivit kargt

We Live In Trenches – ”The spectacle is everywhere”

Det pyr elakt på Västkusten. Så illasinnat att We Live In Trenches stöper om det till Pestkusten. Där debuten mest framstod som ett svenskt Fucked Up har uppföljaren tagit ett sjumilakliv in i oväsendets skuggor.

Det är rått och avskalat med malande taggigt basdriv och en mörk, barsk stämma som skäller att medelklassen är ett virus. Vördnad riktas mot stilbildande noiserockare som Jesus Lizard, Swans och Big Black, men även senare obskyriteter som Breach, Clockcleaner och Snake Apartment.

Göteborg har onekligen blivit kargt.

CHRISTOFFER RÖSTLUND 

Lyssna här

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro