ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det finns hopp för avenyn

Carl Reinholdtzon Belfrage · 22 Apr 2016
Uppdaterad 22 Apr 2016

Foto: Det Emelie Lager


Metros matkritiker har ätit på Bellora.

klar

Artikellänk är kopierad

Restaurang Bellora

Betyg  3

Avenyn, Avenyn, Avenyyyn, vad ska vi ta oss till med dig? Du, kära vän, med så mycket potential, pondus och anor. Du är ett enormt mäktigt svärd av asfalt som ligger och vilar i centrum av Göteborg och som SKULLE kunna resa sig och svinga vackert över stan, locka till kvalitetsturism och ett uteliv för göteborgaren att vara stolt över. Men. Istället ligger du nu begravd under kommersiella skräpbutiker, ölmonsterhak och ett tjockt lager räkskal och gubbkiss från otaliga kalas i Göteborgs stads regi. Det är tydligt att det behövs en diskussion om Avenyns framtid. En diskussion som hela staden får ta del av och inte BARA kommersiella intressen. Om man nu är intresserad av att väcka en gata med enorma förutsättningar.

Som det är nu finns det inte mycket att vara glad över. Men jag vill gärna peka på ett undantag. Och det är nya hotellrestaurangen Bellora. Bellora ingår i Ess Group som också äger bland annat Hotell Pigalle och i den andan har även detta hotell och restaurang en väl genomtänkt designtanke. Ni vet klichéer som att gå in på ett ställe och få en ”kosmopolitisk känsla” eller mötas av ett ”myller av människor”? Well, de stämmer här. Matsalen har fått en trevlig atmosfär och när jag går in för en bit mat är det, förlåt återigen klichén, som att stiga in i en film – Bellora är en liten värld i världen. Det enda problemet är att det tar lång tid innan någon kommer och möter mig vid entrén (där det står att man ska invänta någon slags guide) för att ledsaga mig till mitt bord.

Här har Bellora något att jobba på. Men sedan flyter det på bra. Jag dricker ett av mina favoritviner, den italienske producenten Stefano Bellotti, som gör en frisk och artistisk sak av Piemonte-druvan cortese. Naturligtvis helt naturlig. Till detta äter jag porchetta, mozzarella och pizza. Allt mycket trevligt och vällagat. Och som om inte det vore nog vilar min favorit, Göteborgs bästa mixolog, Julio Chang ande också över Bellora då han kör på Pigalle, så jag njuter naturligtvis av ett par välblandade drinkar också av bästa sort. Nästa steg för att lyfta sig ytterligare skulle kanske vara egenfjord mozzarella (studera Baest), italiensk suröl (låt säga Black Barrels från Turin) och naturligt vulkanvin från Sicilien och Pantelleria (Ja, Gabrio och Frank). När detta sker skulle Bellora lyfta Avenyn helt av egen maskin. Jag, personligen, håller tummarna. 

klar

Artikellänk är kopierad

Carl Reinholdtzon Belfrage
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro