ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det går bra nu, Eva

Katarina Matsson · 9 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Eva Röse är bioaktuell i ”Rallybrudar”. Men just nu fokuserar hon på annat. – Jag hänger i parken och äter grus med min vilda baby. 

Eva Röse är bioaktuell i ”Rallybrudar”. Men just nu fokuserar hon på annat. – Jag hänger i parken och äter grus med min vilda baby.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

På tv, på bio, på röda mattan och i lekparken. Eva Röse syns överallt just nu. För Metro berättar Miss Rose, som hon kallas på andra sidan Atlanten, om slagsmål, kokainfester – och varför hon kallas för Fürhern.

Din rollfigur Ulla i ”Rally­brudar” säger precis vad hon tycker och tvekar inte att dela ut en smäll. Du boxas också, har du varit i slagsmål på riktigt?– Mmm … Absolut. Inte sedan jag fyllde 23, men det har jag. Det är inte så smart, men ibland är man ju tvungen. Man lär sig verkligen att slåss om man växer upp i en stor syskonskara. Skulle det behövas är jag inte rädd att försvara mig och mina kära på alla sätt som jag måste. Men jag tycker inte om våld.Du slog igenom när du var ung med Disneyklubben, som många amerikanska kändisar. Fanns det någon gång risk att du skulle bli Sveriges ”skandal-Britney”?– Nej, verkligen inte. Jag hade hela tiden siktet inställt på teatern och skådespeleri. För en 18-årig programledare för Disneyklubben var det inte så mycket kokainfester om man säger så. Det är inte riktigt min grej.

Sedan har det blivit både teater, film och tv, vad är roligast?– Det är ju faktiskt att jag är en av de lyckligt lottade som har möjligheten att kombinera. I och med att jag har gjort så extremt olika saker så är jag inte så ängslig över vilka sammanhang jag syns i.Du syns mycket ute på vimmel. Med en ettåring där hemma, hur hinner du med?– Det går ju i perioder och är inget jag prioriterar. Jag går gärna på biopremiärer och modefester. Men till exempel kunde jag ju vara gravid i nio månader och föda ett barn utan att någon fick nys om det.Klädmässigt vågar du ta ut svängarna på röda mattan.– Ja, jag tycker att vi ska fira så mycket vi kan. Det är för lite glitter och tiaror i vardagen.

Min häst

"Ser ut som när jag var elva"”Hästen heter Björn. Jag ritade hästar jämt när jag var liten, så den ser precis likadan ut som när jag var elva. Prickarna är gröna för att det är den finaste färgen.” Eva Röse

Så vill jag:

 ... fira min födelsedagSka firas av 100 personer ”Jag älskar att fylla år! Jag har alltid traditionell lunch ute på Djurgården. På kvällen brukar jag alltid ha fest för min stora familj. Sedan på lördagen ska jag ha fest för mitt gamla tjejgäng, på söndagen fest med familjen och sedan planerar jag en jättefest för typ 100 pers.”

... hamna i fängelseEva skulle slåss för sin son ”Extremt ogärna vill jag hamna i fängelse! Och i så fall ska det vara för att jag har vapenvägrat eller kramat ett träd eller slagit ner någon som gett sig på min son.”

... drömsemestraHon kallas för führern ”Det ska vara sportigt och äventyrligt och med guideboken i högsta hugg, till mina medresenärers stora förtret. De brukar kalla mig för führern, för jag stannar i varje gathörn och läser på om hus. Inte så jättemycket solstol, faktiskt. Gärna Australien, det är magiskt och så stort.”

... vaknaVill helst av allt sova klart ”Av mig själv, när jag har sovit klart, det vore en ny erfaren-het, haha. I dag vaknar jag av den här lilla människan (sonen Floyd, reds anm) som ropar på mig eller sin pappa för att sjunga och joddla och köra någon sorts revynummer klockan fem på morgonen, när ridån inte ens har gått upp.”

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro