ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det gör dina kolleger på jobbtoan – egentligen

Katarina Melvinger/TT · 18 Nov 2014
Uppdaterad 18 Nov 2014

Foto: Alamy


klar

Artikellänk är kopierad

Jobbtoaletten används till så mycket mer än vi vanligen kanske tror. En del pratar i telefon där, varvar ner, gråter en skvätt — eller tar en tupplur.

Det finns till och med de som jobbar på toa.

Men alla använder inte jobbets wc. 14 procent tycker att den är så sunkig att de bara utnyttjar den i nödfall, visar Toalettbarometern från hygien- och skogsindustriföretaget SCA.

Enligt undersökningen slarvar var femte person med att tvätta händerna efter ett toalettbesök. Slarvigast är unga upp till 30 år, och män.

– Det är allvarligt. Det är viktigt att tvätta händerna för att minska smittspridning. Tyvärr hoppar många över det eller så skvätter de bara lite vatten. Man ska använda tvål och torka händerna noggrant efteråt, blöta händer sprider smitta lättare än torra, säger Ulrika Husmark, mikrobiolog på SCA.

Hon blev inte förvånad över resultatet.

– Egentligen tror jag det är värre än undersökningen visar. En del säger nog bara att de tvättar händerna utan att de faktiskt gör det. Men att vi använder jobbtoaletten till mycket annat var däremot överraskande, och lite kul.

Toalettbarometern har gjorts med anledning av att Världstoalettdagen uppmärksammas den 19 november. FN har instiftat dagen för att sätta fokus på att 2,5 miljarder människor saknar tillgång till toaletter.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Melvinger/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro