ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Det gör inget om jag inte går till final"

Anneli Sandberg · 29 Jan 2014
Uppdaterad 29 Jan 2014
Metro träffade Yohio. 

Metro träffade Yohio.  Foto: Gustav Gräll


Yohio är tillbaka i Melodifestivalen, säkrare och med en låt som är mer han”. Men han bryr sig inte om att vinna. För Metro berättar han om varför.

klar

Artikellänk är kopierad

Yohio  bryr sig inte om att vinna. För Metro berättar han om varför.
Yohio  bryr sig inte om att vinna. För Metro berättar han om varför.Foto: Gustav Gräll
Yohio är tillbaka i Melodifestivalen, säkrare och med en låt som är mer ”han”.
Yohio är tillbaka i Melodifestivalen, säkrare och med en låt som är mer ”han”.Foto: Henrik Montgomery /TT

För ett år sedan föll han på målsnöret i Globen. Yohio vann folkets röster men Robin Stjernberg vann juryrösterna och tog därmed hem segern med ”You”. Nu är Yohio tillbaka. Han är först ut i Melodifestivalens första deltävling i Malmö på lördag med låten ”To the end”. Men han är inte rädd att det ska gå på samma sätt som i fjol.

– Jag är inte rädd för något. Jag tänker mest på att jag ska göra bättre ifrån mig i år än förra året. Jag kan göra mycket bättre. Det var inte så att något gick fel men jag har ett år till av erfarenhet, jag är mer van vid såna här sammanhang och mer van att vara i tv. Jag känner inte lika stor press i år utan vill bara fokusera på numret, säger han.

Du skrev på Twitter att det var spektakulärt. Pratar du om din scenshow då?

– Kanske det, haha. Jag kan inte berätta vad som väntar. Man får helt enkelt vänta och se. Men det skiljer sig från förra året. Jag skulle aldrig ställa upp med något som var likadant och göra exakt samma sak. Även om det gick bra vill jag göra något annorlunda.

Förra året väckte Yohios unika stil stor uppmärksamhet. I år vet alla vem han är och vad han vill. Det har gjort att han har ändrat på mycket.

– Förra året så var det första intrycket jag skulle göra hos folk. Det är svårt att bräcka det. Nu vet alla vad jag håller på med och gör jag som i fjol så blir det inget wow.

Även låten är helt annorlunda.

­– Då blev jag tilldelad en demo som jag jobbade utifrån. Nu har jag åkt ned till Stockholm och jobbat med låtskrivarna från grunden. Jag har haft mer att säga till om och det här är mer jag.

Vem är din största konkurrent i deltävlingen?

– Jag ser dem inte som konkurrenter. Alla utanför arenan ser det som en tävling, men innanför murarna pratar ingen artist om tävlingsmomentet. Alla pratar om att göra en bra scenshow och umgås.

Så du menar att du inte är här för att vinna?

– Nej, faktiskt inte.

Du bryr dig inte ens om du går till final eller inte?

– Det gör inget om jag inte går till final. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro