ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här är de bästa – och sämsta – laddarna för din mobil

Hugo Ewald · 20 Maj 2015
Uppdaterad 20 Maj 2015

Foto: Montage


Ska du köpa en ny mobilladdare är det en originalladdare du ska satsa på. Det visar en laboratoriestudie som företaget ETC Batteritestcentrum genomfört på uppdrag av Testfakta.

klar

Artikellänk är kopierad

Oftare än sällan går mobilladdaren sönder, tappas bort eller lånas ut. Men för den som ska skaffa sig en ny laddare till sin mobil är marknaden som en djungel. Detta är särskilt fallet om du har en Android-telefon, eftersom Androidtelefoners laddare i princip alla är utbytbara med varandra.

Nu visar ett laboratorietest som ETC Batteritestcentrum genomfört på uppdrag av sajten Testfakta att laddarna du kan köpa skiljer sig stort åt i kvalitet.  En av laddarna har tre gånger så lång laddtid som den deklarerat och en kan till och med skada mobiltelefonen.

– Det är en produkt som alla är väldigt beroende av och som man använder dagligen. Att man ska köpa originalladdare är någonting som jag har hört många gånger, och då vill vi ta reda på vad kan vi se för skillnader, säger Lotta Hedin, redaktör på Testfakta till Metro.

Enligt Testfakta är de bästa laddarna till Android respektive Iphone originalladdarna från Samsung och Apple. Men Iphone-laddaren Cellularline som bland annat säljs på Statoil är nästan lika bra som Apples egna.

Har du både en Iphone och en Androidenhet är multiladdarsetet som säljs på Rusta ett ganska bra val. Den är överlägset billigast i testet och är enligt Testfakta dessutom väldigt hållbar.

Om vi ska tro testet är Android-laddarna Epzi och Exibel de du ska hålla dig borta från. Båda ger lägre ström än deklarerat, i Exibels fall ger den 63 procent mindre ström än vad den ska göra enligt förpackningen.

Totalt testades tolv olika laddare för Androidenheter och Iphones. Det som testades var laddarnas spänning, strömstyrka, strömrippel, standbyförbrukning, verkningsgrad och kabels hållbarhet.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro