ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här är den perfekta skägglängden

Tomas Lundin · 16 Apr 2014
Uppdaterad 16 Apr 2014

Den stora frågan: Är skägg snyggare än renrakat? Och i så fall – vilken längd är snyggast?

klar

Artikellänk är kopierad

Det här är den perfekta skägglängden 
  Testpanelen fick ranka renrakat, femdagars-stubb, tiodagars-stubb och helskägg (minst en månads växt). Mest populär var tiodagars-stubb (nummer 3).
Det här är den perfekta skägglängden Testpanelen fick ranka renrakat, femdagars-stubb, tiodagars-stubb och helskägg (minst en månads växt). Mest populär var tiodagars-stubb (nummer 3).

Det är svårt att missa skäggtrenden som svept in över Sverige i allmänhet och de mer trendkänsliga stadsdelarna i våra storstäder i synnerhet. Vetenskapen ger också stöd till skäggen. I en studie som presenteras i den vetenskapliga tidskriften Biology Letters har testpersoner fått studera mäns ansikten i olika stadier av skäggighet och bedöma vilka som är mest tilltalande, rapporterar Live Science. ► LÄS MER: Rusning till skäggdoktorn

Generellt tyckte testpanelen att skägg och skäggstubb var mer attraktivt än ett renrakat ansikte, men skillnaden blev störst när skäggbärarna var i minoritet bland mer eller mindre hårlösa. Att vara den enda skäggige mannen på festen – om det nu skulle vara möjligt – ökar alltså teoretiskt chanserna för ragg om man vill hårdra resultaten. 

Samtidigt var renrakade ansikten mer populära bland testpersonerna när skägg var normen. Resultaten skulle kunna förklara växlingar i skäggmodet, tror forskarna. I strävan att vara mer attraktiv lönar det sig att sticka ut och om normen är skägg kanske det betyder att vara renrakad och tvärtom. 

Men betyder mer skägg mer sex appeal då? Nja. Av de fyra stadier som ingick i studien – renrakat, fem dagars stubb, tio dagars stubb och helskägg var det tiodagarsstubben som fick flest hjärtan att klappa. 

För dig som vill fuska betyder det ungefär fem millimeter på skäggtrimmern ...

► LÄS MER: 23-åriga kvinnan har full skäggväxt – och älskar det

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro