ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här är en halvvägspunkt”

Emma Björkman · 30 Maj 2012
Uppdaterad 31 Maj 2012

Foto: Urban Brådhe


Efter fem års tystnad släpper Sveriges kaxigaste The Hives nya albumet Lex Hives”. Sångaren Howlin’ Pelle Almqvist kallar det för en ”halvvägspunkt”. – Vi fortsätter 20 år till, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Rocktornadon The Hives blåser ut på vägarna igen. Med sig har de sitt femte album ”Lex Hives” som släpps i morgon. Titeln står för bandets regler. – Det är vad vi får och inte får göra. Nya skivan följer de reglerna mer jämfört med förra skivan, säger Pelle Almqvist.

Kan du ge exempel på Lex Hives-regler?– Inget Manchesterkomp och inga Beatlesmelodier var viktiga grejer. Det finns ett visst ackordbyte som Beatles alltid gjorde och det får vi inte göra. Vi bildade band på 90-talet då var det mycket Manchesterkomp och det tycker vi inte om. Det har vi hållit. Nu är det så inbyggt att det inte går att föreslå, det blir konstig stämning då, säger han.

På ”Lex Hives” har Fagerstabandet bland annat arbetat med producenten Andrew Scheps, som tidigare jobbat med Red Hot Chili Peppers och Adele.

Hur ser framtiden för The Hives ut?– Vi lever drömmen och tänker fortsätta med det i 20 år till. Det känns lite som att det här är en halvvägspunkt. När vi spelade med Rolling Stones hade de varit ett band i 40 år och var fort- farande bra så vi fortsätter 20 år till.

Konflikten försenade skivan

Att The Hives femte skiva har dröjt beror på att bandet fått ägna stor tid åt en konflikt med sitt forna ekonomibolag Tambourine Studios. – Det har varit svårare att göra musik eftersom man måste hålla på med en massa annat. Man har tappat sugen, säger Pelle Almqvist.

Stämningarna i konflikten avlöser varandra. Flera grupper och artister är inblandade, bland andra Timbuktu och The Cardigans. Emma björkman

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro