ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Det här är jätteläskigt"

Ingrid Arinell · 29 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Favorittippade Charlotte Perrelli hade lovat sig själv att aldrig ställa upp i Melodifestivalen igen. Men låten ”Hero” fick henne att ändra sig. 

Favorittippade Charlotte Perrelli hade lovat sig själv att aldrig ställa upp i Melodifestivalen igen. Men låten ”Hero” fick henne att ändra sig.  Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Efter alla otippade resultat i årets Melodifestival går inte ens schlagerdrottningen Charlotte Perrelli säker. Och det är hon väl medveten om.– Jag tycker att det här är jätteläskigt, säger hon.Årets Melodifestival domineras av oförutsägbarhet. Det finns inget som säger att tv-tittarna kommer att rösta på favorittippade schlagerveteraner. Och Charlotte Perrelli vågar inte ta någonting för givet.

När folk önskat henne lycka till och hon uppmuntrat dem att rösta har svaret blivit: ”Men det behövs inte.”– Tänker alla så, så funkar det inte. Och det är faktiskt jättestressande, säger Perrelli.

Men hon tror på låten. Annars hade hon aldrig hoppat på schlagerkarusellen igen. Efter succén med ”Take me to you heaven” tyckte hon att det räckte med Melodifestival för hennes del.

Det ändrades när hon hörde ”Hero” för första gången.– Jag blev knockad av låten på en gång. När jag hörde den fick jag nästan panik: Nej, jag ska inte ge mig in i det här igen.

Men hon kunde inte låta bli. Och nu är pressen på henne större än vad den var 1999.– Det var så otroligt annorlunda. Då var jag en nedskriven dansbandssångerska. Jag har mer att leva upp till nu, säger Charlotte Perrelli.

Liksom många andra blev hon chockad över att Andreas Johnson och Carola inte gick till final. Och hon säger att hon har en väldigt ödmjuk inställning till sin medverkan:– Det är läskigt om folk sitter hemma och tänker ”hon tror att hon är klar för final”. Jag vågar ju inte ens drömma om det. Jag börjar säkert grina om jag vinner.

Foto: SCANPIX

Bengtzing också nervös

NERVER.  Linda Bengtzing är favorittippad inför morgondagens deltävling. Men skrällarnas festival lämnar ingen oberörd:– Jag har aldrig någosin varit så nervös över resultatet som jag är nu, säger hon.

Det kan gå precis hur som helst. Så resonerar varenda artist Metro träffar i Karlskrona. Svenska folket överraskar med sina röster – och vilken schlagerstatus en artist har verkar inte spela någon roll.– Vad är det som händer? Det har ju varit helt omöjligt att veta hur det ska gå, säger Linda Bengtzing.

När det gäller låten är hon otroligt självsäker. Men också medveten om att någon annan kan knipa finalbiljetten.– Jag skulle bli skitledsen och besviken oavsett vem det blev.   

Experten: Perelli i final

Så hur går det i morgon? Metro frågade Marianne Kock från Karlskrona som var med i Melodifestivalen 1967 med låten ”Men vore du endast en visa”.Charlotte Perrelli: Hon är alltid bra. Hon har bra utstrålning, sjunger bra och framför allt så textar hon tydligt. Jag hörde några skrämmande exempel förra veckan när man inte ens hörde vad folk sjöng på för språk. Charlotte är en stark kvinna som inger respekt. Jag tror inte att hon väljer en dålig låt.Niklas Strömstedt: Han har en personlig röst och sjunger på ett speciellt sätt som tilltalar mig. Han skriver bra melodier. De flesta har blivit succé, och blir de inte det hamnar de i alla fall på Svensktoppen. Jag tror att det är bra att framföra något man skrivit själv, för då finns hjärta och smärta där.Andra chansenLinda Bengtzing: Jag tycker att hon är ganska bra, men jag har inte hört henne så mycket. Det blir en spännande omgång med både Linda och Charlotte. Calaisa: Jag har hört dem uppträda i något morgonprogram. De var väldigt speciella och hade trevliga musikaliska stämmor. Det lät lite annorlunda. Det vore kul om tjejerna gick vidare, Sverige behöver fler grupper.  Osäkra kortNordman: Jag gillade verkligen ”Vandraren”, men det är ju inte direkt schlager. Sibel, Fronda och Daniel Mitsogiannis känner jag inte till.Inte en chansVille Marianne inte uttala sig om.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro