ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här är kändisen som svenskarna helst vill ha som granne

Sofia Clason · 17 Jul 2018
Uppdaterad 17 Jul 2018
Leif GW Persson har korats till folkets drömgranne.

Leif GW Persson har korats till folkets drömgranne. Foto: IBL, Wikipedia


För andra året i rad koras Leif GW Persson till folkets drömgranne. Ja, det låter ju lite besynnerligt”, säger kriminologiprofessorn och deckarförfattaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är Hyresgästföreningen som för fjärde året i rad har genomfört en stor enkät, där 1 000 personer röstat fram deras drömgranne. Med 23 procent av rösterna blev det Leif GW Persson som tog hem vinsten.

– Ja, det låter ju lite besynnerligt. Det är ju lite lustigt faktiskt för jag har ju inte så många grannar, ska du veta, säger Leif GW Persson till Hem och Hyra.

Han svarar dock på varför han tror att folk röstat fram honom till den bästa grannen.

– Jag försöker verkligen att inte skapa onödiga konflikter, att vara vänlig sådär mot grannarna. Och att låna ut saker till dem som de sedan skiter i att lämna tillbaks, säger han.

Tre procent skiljde till tvåan

På andra plats med 20 procent av rösterna hamnade Mia Skäringer. Även hennes silvermedalj är en repris från förra årets omröstning. Tredjeplatsen gick till Ingemar Stenmark, vars popularitet tros ha växt med skidåkarens förnyade TV-karriär. Bronsplatsen fick han dock dela med Mark Levengood, då båda samlade ihop 16 procent vardera av folkets röster.

Sämre gick det för Zlatan Ibrahimovic. Förra året fick fotbollsspelaren 12 procent av rösterna, men i år kvalade han inte ens in på topplistan. Däremot kan Zlatan trösta sig med att han hamnade på fjärdeplats av de idrottsstjärnor som folket helst vill bo bredvid.

pil
Här är kändisarna som svenskarna helst vill ha som granne

1. Leif GW Persson, 23 procent

2. Mia Skäringer, 20 procent

3. Ingemar Stenmark, 16 procent

3. Mark Levengood, 16 procent

4. Lars Lerin, 15 procent

5. Charlotte Kalla, 14 procent

6. Ernst Kirchsteiger, 13 procent

7. Tilde de Paula, 12 procent

8. Prinsessan Victoria, 12 procent

9. Jonas Gardell, 12 procent

10. Alicia Vikander, 11 procent

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro