ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här är några av världens konstigaste lagar

Hugo Ewald · 26 Okt 2016
Uppdaterad 26 Okt 2016
I Kalifornien får du inte äta tävlingsgrodor.

I Kalifornien får du inte äta tävlingsgrodor. Foto: Alamy/Metro


Vår planet är fylld av lagar som ofta är ovanliga, konstiga eller oförståeliga. Här är några av de konstigare lagarna som fortfarande gäller i världen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är olagligt att få slut på bensin på Autobahn

Det är olagligt att stanna på den legendariska tyska motorvägen Autobahn, oavsett anledning. Det är därför också olagligt att få slut på bensin och därför stanna. Enligt lag måste dock bensinstationer finnas ungefär var femte mil, vilket innebär att sådana situationer i regel kan undvikas. Den som av en "onödig anledning", till exempel på grund av bensinbrist, stannar på Autobahn kan få sitt körtkort indraget i sex månader.

Källa: Tysklands vägrafikförordning

​Trampa inte på pengar i Thailand

Det är i Thailand olagligt att skända bilder på kungen. Thailands sedlar föreställer kungen. Det betyder att du bryter mot lagen om du till exempel skulle råka trampa på en sedel. Straffet är mellan 3 och 15 år i fängelse.

Källa: Thailands brottsbalk► LÄS MER: Brotten du inte visste att du kunde bli dömd för

​I Kalifornien får du inte äta tävlingsgrodor

Medverkar en groda i en grodhoppningstävling i Kalifornien får den inte ätas efteråt. I alla fall inte om grodan dör under själva tävlingen. Dör en groda under en sådan tävling måste grodan "förstöras" omedelbart.

Källa: Kaliforniens fiske- och jaktbalk.

I Florida är "dvärgkastning" olagligt

Äger du en lokal i Florida där alkohol säljs får du absolut inte anordna så kallad "dvärgkastning", eller andra rekreationella aktiviteter med syfte att göra narr av en kortväxt person. Straffet? 1 000 dollar i böter. En politiker från delstaten försökte göra aktiviteten laglig igen 2011, men misslyckades.

Källa: Floridas brottsbalk

I Minnesota får du inte försöka fånga inoljade grisar

I amerikanska Minnesota är det olagligt att delta eller anordna tävlingar där grisar oljas in och målet med tävlingen är att fånga grisen. Det är också olagligt att anordna tävlingar där kycklingar eller kalkoner kastas upp i luften och målet är att fånga dem.

Källa: Minnesotas brottsbalk► LÄS MER: Se upp, här är böterna du inte visste att du kunde få

Du får inte förleda ungdomar i Sverige

I Sverige, men även i många andra länder, är det olagligt att "förleda ungdomar". Det betyder att du inte får visa filmer, texter eller bilder som kan ge olagliga eller dåliga idéer till ungdomar. Straffet är böter eller fängelse i högst sex månader.

Källa: Brottsbalken

Du får inte köpa tuggummi i Singapore

I Singapore är det förbjudet att köpa tuggummi så länge de inte skrivits ut av läkare eller är nikotintuggummin. Det är också olagligt att importera, sälja eller köpa tuggummi. Straffet för att spotta ut tuggummi på gatan är 700 dollar.

Källa: Singapores tullverk

Storbritanniens kungahus äger alla valar

Enligt Storbritanniens lagstiftning är valar och störar "kunglig fisk". De tillhör kungahuset och kungahuset har alltid förhandsrätt till valar och störar om de döda flyter in vid kusten. Lagen har funnits sedan Edward II:s tid under början av 1300-talet.

Källa: Skottlands djur- och miljöskyddsverk► LÄS MER: Så mycket kostar det – 15 lagbrott på cykel som kan stå dig dyrt

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro