ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här är Skånes farligaste gata

Evelina Olsson · 25 Okt 2012
Uppdaterad 25 Okt 2012

Brottsligt. Järnvägs-gatan i Helsingborg är en av Skånes farligaste platser sett till antalet fall av misshandel, visar Metros gransk-ning. Här har 96 fall av misshandel och grova rån anmälts bara i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Det här är Skånes farligaste gata
Det här är Skånes farligaste gata

– En stor del av bråken sker under helger och kvällar när folk är fulla och dumma, säger Karim Ottosson, biträdande närpolischef i Helsingborg.

Uppgifterna baseras på antalet anmälda fall av misshandel där de inblandade varit obekanta för varandra och fall av personrån både med och utan vapen. Bara hittills i år har närmare 100 sådana polisanmälningar gjorts avseende Järnvägsgatan, trots konstant polisnärvaro under kvällar och helger.

– När det gäller personrån är det mycket ovanligt med pistolhot. Typexemplet på ett rånoffer är en berusad man som är ensam på väg hem från krogen med en ny Iphone i handen och som blir påhoppad av flera gärningsmän, säger Karim Ottosson.

Sedan några månader tillbaka kameraövervakas delar av Järnvägsgatan och Helsingborgspolisen har nu sökt om förlängning för att fortsätta kameraövervakningen. 

Polisen har också ett nära samarbete med krogvakterna som uppmanas att även ha uppsyn över gatan i anslutning till sin klubb och inte bara hålla sig till lokalerna.

De mest brottsdrabbade platserna i Malmö är Stortorget och Amiralsgatan. Enbart på Amiralsgatan har 41 personrån anmälts i år.

Mycket av stöket på Stortorget i Malmö, som även är en av de specialbevakade mikroplatserna, kopplas till timmarna när hungriga kroggäster intar restaurangerna.

– Krogarna men också hamburgerrestaurangerna är ett problem, det är bland annat därför vi har ökad närvaro här på fredagar och lördagar, säger biträdande närpolischefen Karl-Axel Andersson.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro