ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här är svenskarnas sämsta köp

metro · 26 Sep 2012
Uppdaterad 26 Sep 2012

Videokameran vinner i den inte allt för smickrande tävlingen om vilka som är våra sämsta köp. På andra plats hittar vi hushållsberedaren och på en bronsplats digitalkameran, enligt en ny under-sökning.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är prisjämförelsesajten Pricerunner som har frågat 1 000 svenskar om vilket som är deras absolut sämsta köp. Svaret blev, precis som för tre år sedan, videokameran. Ett högt nypris i kombination med de få tillfällen den faktiskt kommer till användning gör den till allt annat än ett kap.

– Det är en dyr produkt att äga. Sedan är det ju så att den, och digitalkameran, har fått konkurrens av mobiltelefonen, som man på ett enklare sätt kan använda för att skicka och dela bilder och videoklipp, säger Stefan Ny, marknadschef på Pricerunner.

Undersökningen visar också att kvinnor snabbare än män tröttnar på sina nyinköpta prylar och i större utsträckning lägger dem på hyllan redan efter första månaden.

– Det handlar mycket om nyhetens behag. De köp som är bra i längden är de där man på förhand har funderat på hur mycket man kommer att använda produkten, säger Stefan Ny.

– Mitt sämsta köp är ett ”mediacenter” som inte fungerade som det skulle, så  det blev en massa strul, säger Ellen Mårtensson, 30. – Mitt sämsta är en dub- belbarnvagn som var stor och onödig, säger Åsa Törnros, 28.
– Mitt sämsta köp är ett ”mediacenter” som inte fungerade som det skulle, så  det blev en massa strul, säger Ellen Mårtensson, 30. – Mitt sämsta är en dub- belbarnvagn som var stor och onödig, säger Åsa Törnros, 28.Foto: Bea Tigerhielm
klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro