ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här är Sveriges läskigaste gångtunnel

Johanna G Jimenez · 5 Mar 2012
Uppdaterad 5 Mar 2012
Värsta gångtunneln i Sverige finns under Dalaplan i Malmö. 

Värsta gångtunneln i Sverige finns under Dalaplan i Malmö.  Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Dalaplans gångtunnel i Malmö är enligt Belysningsbranschen Sveriges läskigaste plats. I en nätkampanj har personer i hela Sverige fått uppge de platser som de tycker är dåligt upplysta. ”En fruktansvärd tunnel, som en mardröm som aldrig tar slut. Den kan sätta skräck i den modigaste människan”, skriver signaturen Sofia som nominerat tunneln.

– Jag hade nog inte uttryckt det så men det är ingen trevlig plats. Det är nog den sämsta gångtunnel vi har och vi har inte sett över belysningen på 10–15 år, säger Jan-Olof Harvigsson från Malmös gatukontor.

En jury med personer från Belysningsbranschen, Konstfack samt bloggerskan Blondinbella har gett Dala-planstunneln jumboplaceringen. Runt 600 platser har markerats ut i hela Sverige. 

Malmö stad har redan en plan för tunneln.

– Vi kommer att byta ut armaturerna och se över hela platsen. Men det blir nog inte i år, säger Harvigsson.

Robin Grönstedt var juryns sekreterare.

– Jag drog faktiskt lite efter andan när jag såg bilderna från Dalaplan. Skräckfilmsdekor har väl sin plats men det är ingen plats man ska behöva passera ensam, säger han. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro