ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här är tveklöst den allvarligaste serien vi gjort”

Emma Björkman · 30 Okt 2014
Uppdaterad 30 Okt 2014
Fredrik Wikingsson och Filip Hammar tar sig an relationsproblem i sitt nya program "Ska vi göra slut?".

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar tar sig an relationsproblem i sitt nya program "Ska vi göra slut?". Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson är kända för att sällan återupprepa sig själva. I sitt nya program ”Ska vi göra slut?” på Kanal 5 hjälper de par med krisande relationer runt om i Sverige. – Det här är tveklöst den allvarligaste serien vi gjort, säger Fredrik Wikingsson.Hur fick ni idén till programmet?

– Vi har velat göra ett program om relationer ganska länge eftersom vi är fascinerade av det och när Filip också fick barn kände vi att vi kunde göra det. Vi hörde om en undersökning som gjordes i Chicago på 90-talet med par som gick i parterapi där man sa att terapeuten var sjuk och satte in en vikarie som inte var terapeut istället. Paren upplevde ingen skillnad. Med det sagt säger jag inte att alla parterapeuter är bluffar men premissen var att vem som helst kan vara parterapeut om man bara är nyfiken och ställer frågor, säger Fredrik Wikingsson. Vad får vi se?

– Det här är tveklöst den allvarligaste serien vi gjort. Vi är betydligt mer inlyssnande än i andra serier. Ett av paren vi träffar i seren gör slut under perioden när vi är där.  Det är inte så att varje program har en inbyggd mall – först är det lite dåligt och sedan blir det bättre. Om paren upplever att det inte blivit bättre är de öppna med det. Har du och Filip lärt er något om er relation?

– Jag och Filip har haft en relation i 20 år och eftersom vi är så konflikträdda båda två har den varit komplicerad. Vi har kommit varandra mycket närmare under den här tiden och blivit bättre på att kommunicera med varandra. Är det viktigt för er att era program ska vara nyskapande?

– Åtminstone för oss. Det vore förmätet att säga att de är nyskapande men vi vill inte ha gjort det förut. Vi vill känna att vi kastar oss mellan ytterligheterna från en hashkaka i Kalifornien till ett bråkigt hem i Älmhult, det mår vi väldigt bra av. Tänker ni mycket på det när ni spånar fram idéer?

– Ja. Tv-landskapet i dag är väldigt problematiskt, det är sinnessjukt mycket remakes och man köper format mellan kanaler och ger de en chans till. Det känns så jävla roligt att än så länge få vara sådana som nästan varje gång kommer med något nytt. Det kan jag känna en viss stolthet inför.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro