ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här är världens konstigaste realityserier

Hugo Ewald · 24 Okt 2015
Uppdaterad 24 Okt 2015

Foto: Montage


I Sverige är Paradise Hotel-säsongen i full rullning, och även realityserier som Kungarna av Tylösand och Baren har väckt kontrovers. Men de serierna är ingenting jämfört med varianterna som finns utanför Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

”Kungarna av Tylösand – men med pensionärer”

TV-serien ”Kungarna av Tylösand” bygger i grunden på premissen att ett antal unga vuxna festar i Tylösand. Den amerikaska tv-serien ”Sunset Daze” tog konceptet ett steg längre när de istället valde att skildra det vilda livet nio pensionärer levde på ett äldreboende i amerikanska Arizona. Som väntat innehåller tv-serien sin beskärda mån sex och alkohol.

”Dejting på en paradisö – där alla är nakna”

I Sverige floppade den dejtinginriktade paradisserien ”Robinson: Love edition”, där par ska finna sin kärlek på en tropisk ö. Men liknande konceptet utomlands, som Holländska Adam zoekt Eva, tog steget längre och bygger på premissen att alla deltagare är nakna. De ska helt dejta varandra, nakna. Det är hela grejen.► LÄS MER: Paradise Hotel bröt ner mitt självförtroende

”Bachelor – fast alla bär anonyma masker”

Som en vag kritik mot den påstådda utseendefixeringen i program som Bachelor skapades tv-serien Mr. Personality. Konceptet var identiskt med Bachelor, nämligen att en kvinna ska välja en man från en grupp av tjugo. Gimmicken var att männen under hela programmet bar masker, vilket i teorin skulle innebära att fokus inte lades på deras utseende.  

”Bachelor med bara män – fast hälften bara låtsas vara homosexuella”

I realityserien ”Playing it straight” från 2004 spenderade en kvinna tid på en ranch tillsammans med en grupp män. Hälften av dem var homosexuella och hälften inte; kvinnan mål var att ta reda på vilka och röstade ut personer hon trodde var homosexuella i varje avsnitt. I slutändan tvingades hon välja en man. Var han straight delade de på priset, var han homosexuell vann mannen allt.► LÄS MER: Fler sökte till Paradise hotel än lärarhögskolan

”Big Brother – kombinerat med Truman Show”

Big Brother, serien där en grupp människor tvingas leva i ett hus med konstant övervakning, kan låta extrem i teorin. Men det är ingenting jämfört med den japanska tv-serien ”Denpa Shōnen teki Kenshō Seikatsu”, vars första säsong sändes från 1998.  I säsongen tvingades komikern Nasubi bo ensam, naken i en lägenhet under ett helt år. Det enda sättet han kunde överleva på var att vinna på trisslotter, och först när han vunnit ungefär 60 000 svenska kronor fick han komma ut, någonting han lyckades med efter 335 dagar.► LÄS MER: Test: är du smartare än en Paradise Hotel-deltagare?

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro