ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här behöver du veta innan du söker till yrkeshögskolan

Gabriela Safar · 30 Jan 2017
Uppdaterad 22 Feb 2017

Foto: Alamy


Vill du söka en yrkeshögskoleutbildning men osäker på vad som krävs eller om du har behörighet? Både ansökningskraven och processen skiljer sig från universitet. Det här är bra att tänka på när du söker till yrkeshögskolan.

klar

Artikellänk är kopierad

Behörighet:

För att komma in på den yrkeshögskoleutbildningen du sökt behöver du vara behörig. Med det menas att du ska ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Skulle du inte uppfylla kraven så finns det fortfarande en stor chans att bli antagen. Ber du om dispens kan skolan göra undantag, bedömningen görs bland annat på den grund att studenten som ansökt kommer klara utbildningen och även arbeta med det yrke utbildningen leder till. Kraven är därmed generösa och här möts studenter många med olika bakgrunder, som får möjligheten att uppfylla kraven.

Särskilda kunskaper:

Du kan stöta på att vissa utbildningar vill att du har en särskild förkunskap. I vissa fall handlar det om arbetslivserfarenhet eller att du läst specifika kurser på gymnasiet. Vissa utbildningar kräver att du innehar körkort.

Skicka ansökan:

Skolorna sköter själva antagningen och därmed skickar du din ansökan direkt till skolan eller skolorna du vill söka till. Vad som ska skickas med kan skifta men betyg, personligt brev och arbetsprover är några av handlingarna som kan efterfrågas.Utbildningarna kan starta under vilken period på året men vanligast är att de börjar under vårterminen eller höstterminen.

pil
Läs mer här

Myndigheten för yrkeshögskolan

klar

Artikellänk är kopierad

Gabriela Safar
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro