ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här googlade britterna på efter Brexit-resultatet

sara zettergren · 25 Jun 2016
Uppdaterad 25 Jun 2016

Foto: Alamy (montage)


Efter Storbritanniens historiska röstning om att lämna EU så har massvis med frågor dykt upp. Något som Google Trends uppmärksammat. En av de mest sökta frågorna i Storbritannien var enligt dem Vad är EU?”.

klar

Artikellänk är kopierad

Just nu undrar hela världen vad som kommer att hända härnäst och vad det Brexit kommer att innebära. Google Trends har uppmärksammat att det är vissa frågor och meningar som det har sökts extra mycket på, vilket Dagens Nyheter var först med att rapportera om.

►LÄS MER:  Experten: Så påverkar Brexit dina sparpengar

Frågorna som det sökts mest på i Storbritannien efter att resultatet igår var ”Vad innebär det att lämna EU?” och ”Vad är EU?”. Vilket visar på att det finns många frågetecken hos britterna kring vad Brexit-resultatet faktiskt innebär. 

Något annat som det söktes mycket på i Storbritannien efter Brexit-resultatet var ”Skaffa ett irländskt pass”, en sökning som ökade med 100 procent. Personer som bor i Storbritannien men har föräldrar som är födda i Irland kan ansöka om irländskt medborgarskap. Enligt Daily Mail har det irländska utrikesdepartementet också fått många frågor rörande om hur man kan få ett irländskt pass. Något som gjort att de nu lagt upp en guide till hur man går tillväga. 

►LÄS MER:  Så reagerar världsledarna på Brexit

Det söktes även väldigt mycket på ”köpa guld”, den sökningen ökade med 500 procent enligt Google Trends. Under fredagen rasade flera börser, vilket kan vara en anledning till att många googlade på just ”köpa guld”. Även sökningar på ”pund sterling” ökade. Enligt Google Trends har det aldrig sökts så mycket på pund som de gjorde under fredagen.

I London söktes det flitigt på ”Flytta till Gibraltar” efter att röstningen stängt ner. Sökningen ökade med hela 680 procent. Gibraltar är ett brittiskt territorium som ligger på en halvö utanför Spanien. På halvön bor det cirka 30 000 personer och av dem röstade 95,9 procent för att stanna i EU. Spanien uttalade sig igår om att de kan tänka sig att styra området tillsammans med Storbritannien.

►LÄS MER:  Brexit gör det dyrare att studera i Storbritannien

klar

Artikellänk är kopierad

sara zettergren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro