ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här googlar svenskarna på under sommaren

Joel Linde · 1 Jul 2015
Uppdaterad 1 Jul 2015
Flädersaft och resor är bland de absolut vanligaste sökorden under sommaren i Sverige.

Flädersaft och resor är bland de absolut vanligaste sökorden under sommaren i Sverige. Foto:  Hasse Holmberg, Johan Nilsson/TT


Vad har löshår och graviditetstest med sommaren att göra? Mycket, verkar det som, om man ska tro statistiken över vad svenskar googlar på under sommarmånaderna.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad intresserar vi oss för under sommaren? Att döma av vad svenskar söker efter under juni–augusti på Google, som är den överlägset största sökmotorn i Sverige, spekulerar Metro i vad som intresserar oss lite extra när sommaren är på intåg.

Om stora sportevenemang som VM, EM eller OS hålls dominerar de Google-sökningarna totalt under sommarmånaderna. Men andra sökord som återkommer varje sommar är till exempel smhi, yr.no, Gröna lund, Liseberg, klart.se, och sista minuten. Det handlar mycket om vädret alltså. Och resor.

Nu vill Google ge hela världen gratis wifi

En annan av de tydligaste söktrenderna är Systembolaget, som varje sommar når sin överlägset högsta nivå på dagen före midsommarafton. Som jämförelse är i regel sökningarna på systembolaget högre endast dagarna före nyår.

– Nästan 50 procent av alla sökningar handlar om öppettider och produktrelaterade saker, säger Gustaf Brusewiz, kommunikationschef på Google Sverige.

Det finns också några mer otippade ord som letat sig in på topplistorna. Inom kategorin skönhet och träning var det relativt vanligt att söka på löshår, korta frisyrer, menskopp och Varbergs kurort. Och inom hälsa var det många som sökte information om graviditetstest och Viagra.

Google avslöjar engelska glosorna som svenskarna behöver hjälp med

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro