ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här gör vi medan vi sitter på toaletten

Emmelie Wallroth · 16 Jun 2015
Uppdaterad 16 Jun 2015
Kvinnor är sämre än män på att sitta tillräckligt lång tid på toaletten, enligt undersökningen. 

Kvinnor är sämre än män på att sitta tillräckligt lång tid på toaletten, enligt undersökningen.  Foto: Linnea Carlén


Brukar du surfa på mobilen eller läsa tidningen när du sitter på toa? Då gör du helt rätt, enligt mag- och tarmförbundet.

klar

Artikellänk är kopierad

31 procent av männen uppger att de bajsar flera gånger per dag medan motsvarande siffra för kvinnorna är 14 procent. Det visar en undersökning som Novus utfört på uppdrag av mag- och tarmförbundet.

►LÄS MER: Var femte svensk struntar i att tvätta händerna efter toalettbesöket

– Undersökningen visar det som vi anade, att män är duktigare när de går på toa än vad kvinnor är. De låter det ta lite längre tid och kan till exempel surfa eller spela mobilspel. De går på toa och bryr sig inte så mycket, kvinnor gör en större grej av det, säger Wictoria Hånell, pressansvarig på mag- och tarmförbundet.

I undersökningen uppger 52 procent av svenskarna att de sysslar med annat medan de sitter på toaletten: 35 procent surfar på mobilen, 22 procent läser tidningen, 11 procent spelar mobilspel, 9 procent läser mejl, 1 procent kollar film och 7 procent gör annat.

►LÄS MER: Här är sakerna vi tappar i toaletten

– Man ska sitta 10-15 minuter på toa när man bajsar. Man ska bli klar. Det vet jag att kvinnor är dåliga på, de stressar och avbryter och blir inte helt färdiga, säger Wictoria Hånell.

Intervjuerna till undersökningen har genomförts i Novus Sverigepanel under perioden 16-21 april. Totalt genomfördes 1 015 intervjuer och svarsfrekvensen låg på 60 procent.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro