ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här klagar restaurangernas grannar på

· 16 Apr 2016
Uppdaterad 16 Apr 2016
Klagomålen på uteserveringarna är många. Här är några.

Klagomålen på uteserveringarna är många. Här är några. Foto: TT


Vid varje framgångsrik offentlig lokal finns ofta en missnöjd granne. Metro har gått igenom alla klagomål mot uteserveringar i Stockholm under 2015 och hittills under 2016. Här är några av av anmälningarna från det senaste året.

klar

Artikellänk är kopierad

Uteserveringen som kanske blir störande i sommar. Stockholm. Våren 2016. 

En granne till en nyöppnad bar kontaktar miljöförvaltningen på Stockholms kommun i början av april. Efter att ha läst i tidningen hur uteserveringar nu ska få ha öppet till klockan 23 vill den klagande redan på förhand öppna ett ärende. Det kommer att bli jobbigt i framtiden, meddelar den klagande.

Resultat: Miljöförvaltningen meddelar att det inte går att göra en anmälan för eventuella framtida störningar och avskriver ärendet. Kort därefter hör dock grannen på nytt av sig och meddelar att det nu har hunnit bli störande. Kommunen ska utreda ärendet vidare.

►LÄS MER: Svenskarna: Det här stör vi oss mest på hos våra grannar

Kommunalkrogen. Stockholm. Hösten 2015.

Fackföreningen Kommunals skandalkrog Metropol Palais hade en tuff höst och vinter. Inte nog med att porrstjärnan Puma Swede dansade fram en avgång för Kommunals kassör Anders Bergström – grannarna var också allt annat än imponerade av verksamheten där. 

”Verksamheten har funnits länge men har under senare år bytt karaktär och blivit mycket bullrig”, meddelar en av de klagande grannarna som bor i huset. 

Resultat: Karaktärsändringen – som alltså grovt förenklat innefattade Puma Swede och en halvnaken Tony Irving – ledde så småningom till att krogen stängdes. 

Kolgrillsfejden, Bandhagen. Sommaren 2015.

I centrum för historien står en något avlägset boende och en kolgrill. Den klagande grannen bor enligt vittnesmål i anmälan till miljöförvaltningen drygt 50 meter från kolgrillen i söderförorten. Men avståndet är inte det centrala här. Enligt anmälaren kan stekoset från grillen ”ligga som en dimma över hela området”. Dagar med fel vindar når doften hela vägen in i anmälarens lägenhet, menar han.

Resultat: Kommunen lovar att utreda ärendet som fortfarande är öppet.

Den klagande grannen ovanför Stureplansnattklubben. Våren 2016.

Det är ett av Stockholms populäraste ställen för festsugga ungdomar i åldern 18-20. Men vad som är en källa till lycka för några är någonting helt annat för andra. Boende ovanför nattklubben (som för övrigt har legat på samma plats i närmare 20 år), är inte nöjda och menar att ”risk för olägenhet föreligger.”.

Resultat: Ärendet avskrivs.

►LÄS MER: Ropade på hjälp – nu vräks hon sedan grannarna klagat

Konstfackskriget. hösten 2016.

Det började redan i november. Boende i närheten av Konstfack tyckte att studenterna lever om alldeles för mycket på kvällar och nätter.

Konstfack håller inte med, men bestämmer sig för att dyka upp på ett möte med bostadsföreningen. Anmälaren är dock inte helt säker på att överenskomna åtgärder faktiskt hjälpt eller om det bara har blivit tystare för att det är kallt ute, vilket skulle kunna innebära att det helt enkelt bara är tystare för att det är färre personer på plats.

Ärendet har fortfarande inte avgjorts.

Gatumusikanten. Våren 2016.

Våren i Stockholm ackompanjeras av både fågelsång och musik från gatumusikanter. Det sistnämnda uppskattas inte av alla. En klagande i centrala Stockholm tycker att gatumusikanterna lever om för mycket och anmäler detta till Miljöförvaltningen.

Resultat: Anmälan avskrivs. Kommunen har inget att säga om till vid eventuell ordningsstörning från gatumusikanter.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro