ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här räknar svenskarna som otrohet

Suzann Larsdotter · 19 Jul 2016
Uppdaterad 22 Jul 2016

Foto: Wavebreak Media ltd / Alamy


RFSU gör regelbundet en undersökning vid namn Kådiskollen. Utifrån den vet vi att 55 procent under det senaste året har ägnat sig åt sex eller kärleksrelaterade aktiviteter på internet. Kådiskollen har även frågat om vad personer uppfattar som otrohet på nätet. Resultatet visar att det finns en stor gråzon för vad som klassas som otrohet.

klar

Artikellänk är kopierad

Drygt hälften av alla svenskar tycker att det är otrohet om ens partner har webcam-sex eller blir förälskad i någon på nätet enligt Kådiskollen. Nästan lika många känner sig bedragna om deras partner flirtar på nätet eller möter upp någon de har haft kontakt med via internet. Var åttonde känner sig bedragen om partnern tittar på porr.

Det är vanligare att unga uppfattar till exempel webcamsex som otrohet. Det kan bero på att nätet är en plats som, för yngre, är helt sammanflätad med resten av världen och därför kännas mer dramatiskt.

Det finns alltså inget givet svar på frågan av vad som anses vara otrohet. Tre procent av svenskarna uppger även att de har haft en annan sexuell relation det senaste året som deras partner inte kände till och troligen inte skulle tycka om. 

Men vad vet man egentligen vad ens parter tycker - om ni inte har pratat om det? Vi ger här en möjlighet till både dig och din partner att titta på en lista och gemensamt diskutera er fram till hur ni vill ha det i er relation.

Vår förhoppning är att detta test ger er en möjlighet att skapa gemensamma riktlinjer till sexuella aktiviteter på nätet. Otrohet är primärt att bryta mot en överenskommelse i en relation.

Innan ni gör testet fundera på om du vill ha den här informationen och om ni tycker olika, hur kan du och ni hantera det framöver? Vill ni inte göra testet kan ni självklart resonera lite mer generellt. Kanske kan även detta väcka frågan om hur ni tänker på otrohet offline. 

Läs hela kådiskollen här.

► LÄS MER: Sexologen: Därför kan det vara bra att ligga med andra  

Foto: Suzann Larsdotter
klar

Artikellänk är kopierad

Suzann Larsdotter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro