ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här säger lagen:

Katarina Matsson · 29 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

LAGEN Sedan 1 april förra året råder Lagen om förbud av diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever i alla svenska skolor. Det innebär att skolan har skyldighet att agera om personal får kännedom om att det förekommer kränkningar mellan elever. – De är skyldiga att utreda vad som har hänt och sedan sätta in åtgärder för att stötta eleverna och förhindra nya kränkningar. På en del skolor förekommer nollning som leder till kränkande behandling och då är skolan skyldig att vidta åtgärder så att det inte händer igen, säger Frida Ericmats, undervisningsråd på Skolverket.

Även om kränkningen sker mellan elever utanför skolans verksamhet måste skolan utreda händelsen om det påverkar elevens skolsituation. – Säg att en elev inte kommer till skolan på grund av kränkning från en annan elev. Då är skolan ändå skyldig att ta reda på vad som har hänt, säger Frida Ericmats. 

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro