ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här ska du inte säga till en singel

Fredrik Tideman · 16 Jul 2014
Uppdaterad 20 Jul 2014
Folkvettsexperten Magdalena Ribbing tycker att det är oförskämt att fråga en person som är singel varför hen inte har träffat någon än.

Folkvettsexperten Magdalena Ribbing tycker att det är oförskämt att fråga en person som är singel varför hen inte har träffat någon än. Foto: TT


Har du en kompis som är singel? Då ska du inte fråga varför hen är det, något som man som singel tycker är mycket irriterande, enligt en undersökning av dejtingsajten match.com. "Helt rätt av singlar att bli arga", säger folkvettsexperten Magdalena Ribbing.

klar

Artikellänk är kopierad

”Varför har du inte träffat någon?”.

”Varför är du fortfarande singel?”.

”Du som skulle vara en så bra mamma/pappa”.

Att behöva förklara varför man är singel är frustrerande, enligt en undersökning från dejtingsajten match.com där 1000 svenska singlar har deltagit.

Värst är just frågan ”varför är du fortfarande singel?”, som hälften av singlarna i undersökningen tycker är mest irriterande.

Strax över 18 procent av singlarna tycker att det är jobbigt att få kommentarer om varför man är singel från familjen, och det är nästan lika jobbigt att vänner och kollegor lägger sig i.

Folkvettsexperten Magdalena Ribbing tycker att det är obegripligt att vuxna människor tillåter sig att ställa sådana frågor:

– Hur man kan komma på idén att fråga någon varför vederbörande inte har träffat en livspartner, eller fortfarande är singel? Vad väntar man sig för svar? "jo det är för att jag är ful/dum/fattig/inte har modekläder". Eller vad tänker den som frågar så korkat? Det är helt rätt av singlar att bli arga över sådana frågor och jag föreslår att man svarar kolugnt "ingen som jag har träffat har varit bra nog för mig". Kom inte med ursäkter om för mycket jobb eller plugg eller annat, det är ändå inte sant.

►LÄS MER: Här är världens bästa städer att dejta i

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro