ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här ska partierna tala om under Almedalsveckan

Metro · 28 Jun 2013
Uppdaterad 5 Jul 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Söndag, Kristdemokraterna

KD:s partiledare Göran Hägglund talade klockan 19. Inför Almedalsveckan intervjuades han av Metro och sade bland annat att Kristdemokraterna kämpar med fördomar om partiet.

►Läs intervjun med Göran Hägglund här

Måndag, Sverigedemokraterna

SD:s partiledare Jimmie Åkesson talade klockan 19. ”Invandringen har varit för stor, Sverige har inte kunnat hantera det”, sa han. Men det blåser kring SD efter uppgifter att Kent Ekeroth styr den främlingsfientliga sajten Avpixlat.

►Läs intervjun med Jimmie Åkesson här

Tisdag, Miljöpartiet

MP:s partiledare Gustav Fridolin talade klockan 19. Han fokuserade på partiets kärnfrågor: jobben, klimatet och skolan. ”Det behövs en ny arbetslinje, det ska finnas jobb och man ska inte göra livet tuffare för den som blivit av med sitt.”

►Läs intervjun med Gustav Fridolin här

Onsdag, Moderaterna

M:s partiledare Fredrik Reinfledt talade klockan 19. Reinfeldts viktigaste fråga i Almedalen är jobben. ”Ordning och reda i ekonomin är en förutsättning för att alla som vill och kan jobba ska få möjlighet att göra det”, säger han.

Torsdag, Vänsterpartiet

V:s partiledare Jonas Sjöstedt talade klockan 19.  Den stora frågan som partiet driver hårt är nej till privata vinster i välfärden. ”Vi är det enda partiet som tycker att om man gör en vinst så ska den återinvesteras”, säger Jonas Sjöstedt.

Läs intervjun med Jonas Sjöstedt här

Fredag, Folkpartiet

FP:s partiledare Jan Björklund talar klockan 19. ”Naturligtvis kommer jag att prata om jobben och skolan”, säger Jan Björklund. Utbildningsministern vill även höja lärarlönen, och är arg på näringslivet för långsamt jämställdhetsarbete. 

Lördag, Centerpartiet

C:s partiledare Annie Lööf talar klockan 15. Lööf har haft det tufft och prickats i KU. Nu behöver hon vind i seglen. ”Får jag bestämma blir talet om vardagsnära miljöfrågor. Att förena miljö och jobb är min hjärtefråga”, säger hon. 

Söndag, Socialdemokraterna

S-partiledaren Stefan Löfven talar klockan 11. Stabil ekonomi, men man ska också sätta mål för arbete och få jobb till ungdomar. ”Vi har lagt förslag efter förslag. Om vi får makten ska vi ha lägst arbetslöshet i EU 2020”, säger Stefan Löfven.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro