ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här skulle hända om Hillary Clinton blev president

Hugo Ewald · 4 Apr 2016
Uppdaterad 5 Apr 2016

Foto: AP/Metro


Hillary Clinton leder stort i det demokratiska primärvalet och toppar oddsen för vem som kommer bli USA:s nästa president. Det här är vad hon hoppas kunna göra.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter Hillary Clintons vinster i stater som Missouri, North Carolina, Ohio, Florida och Illinois ligger hon numera ungefär 200 delegater framför utmanaren Bernie Sanders i den demokratiska primärvalskampanjen.

Enligt Fivethirtyeights beräkningar skulle Sanders behöva vinna ungefär 57 procent av de kvarvarande delegaterna för att vinna nomineringen, vilket är möjligt i teorin men praktiskt taget omöjligt i praktiken. En situation där Clinton skulle gå från att vinna tvåsiffrigt till att börja förlora tvåsiffrigt förutsätter att något katastrofalt skulle hända för hennes kampanj.

I skrivande stund är Hillary Clinton den som har störst chans att bli USA:s nästa president, oavsett parti. Hon har mest stöd inom sitt parti, hon har vunnit mest och har lägst odds som nästa president. Metro har gått igenom den före detta utrikesministern och senatorns valplattform för att se vad Clinton egentligen hoppas kunna åstadkomma.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro