ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här sökte svenskar efter på internet 2008

Kristoffer Rengfors · 10 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Zlatan Ibrahimovic och Blondinbella var två av de populäraste svenska kändisarna som svenska folket sökte efter på Google.

Zlatan Ibrahimovic och Blondinbella var två av de populäraste svenska kändisarna som svenska folket sökte efter på Google.


klar

Artikellänk är kopierad

Blondinbella är populärare än Zlatan och fler bryr sig om Göteborg än Aftonbladet. Gamle rocklegenden Elvis Presley står sig ännu stark mot nymodigheter som Oasis och Carmen Electra. Det går att utläsa ur vad vi svenskar sökt efter på sökmotorn Google. Googles tjänst Zeitgeist sammanställer statistik över sökningar som görs med sökmotorn. Bland de starkaste trenderna under 2008 går Apples mobiltelefon Iphone, och det sociala nätverksfenomenet Facebook att utläsa. Att skvallersajten Flashback tar sig upp på en tredjeplats kan kanske tillskrivas årets debatt om namnpublicering i samband med en rättegång mot en känd svensk artist. Att Googles egen videosajt Youtube var populärast på internet kommer förmodligen inte som en överraskning för någon.Största frågetecknet i Googles statistik får ändå sättas för niondeplatsen på listan över mest sökta ord. Varför söker svenska folket på ordet google, med hjälp av Google? 

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro