ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här stör vi oss mest på i trafiken

Josefin Svenberg · 24 Okt 2011
Uppdaterad 24 Okt 2011
Jonas Lyon, 20, stör sig på otydlighetern i Stockholmstrafiken. – Personbilar som svänger in framför en väldigt tvärt utan att blinka, nämner han.

Jonas Lyon, 20, stör sig på otydlighetern i Stockholmstrafiken. – Personbilar som svänger in framför en väldigt tvärt utan att blinka, nämner han.


Förare som inte använder blinkers och bilister som kör med korta avstånd. Här är beteendena som stockholmarna stör sig mest på i trafiken.

klar

Artikellänk är kopierad

Hälften av Stockholms trafikanter tycker att bilister som inte använder blinkers och bilister som kör med korta avstånd är de största störningsmomenten ute på vägarna. Det visar en ny undersökning som Yougov har gjort på uppdrag av försäkringsbolaget If. – Många tar sig tyvärr rätten att äventyra andras säkerhet genom att använda en aggressiv körstil, säger Göran Bolinder, chef för trafikpolisen i Stockholms län som under förra veckan genomförde en särskild insats för ökad trafiksäkerhet. – Vår tes bekräftades; att många stockholmare har en hetsig körstil. Vi har dessutom fått väldigt mycket uppmärksamhet från folk som tycker vi är rätt ute när vi tar tag i det här. Så det är tydligen många som upplever problemen, säger Göran Bolinder.

Undersökningen har besvarats av 3 554 personer från hela landet och visar på regionala skillnader. Cyklister som inte följer regler är till exempel mer hatade i Stockholm än i övriga Sverige, medan stockholmarna tycks ha högst tolerans för mopedister som buskör.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro