ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det här tycker svenskarna om sin partners familj

Emma Österberg · 28 Dec 2016
Uppdaterad 28 Dec 2016
En ny undersökning visar att 74 procent av svenskarna tycker bra om sin partners familj.

En ny undersökning visar att 74 procent av svenskarna tycker bra om sin partners familj. Foto: Hongqi Zhang / Alamy/IBL/Privat


Majoriteten av svenskarna tycker ganska bra eller mycket bra om sin partners familj. Det visar en ny undersökning gjord av Yougov. "Man anstränger sig för partnerns skull", säger relationsexperten Christina Hermanrud.

klar

Artikellänk är kopierad

Att tycka om sin partners familj är kanske ingen självklarhet. Men nu visar en ny undersökning, gjord av Yougov på uppdrag av Metro, att majoriteten av svenskarna trots allt ät välvilligt inställda till sin partners familj.

På frågan ”Vad tycker du om din partners familj?” svarade 74 procent att de tycker ”ganska bra” eller ”mycket bra” om sin partners familj. Det är siffror som inte förvånar psykologen, och relationsexperten Christina Hermanrud.psykoterapeuten 

– Det är klart att det förekommer att man inte tycker så bra om dem men de allra flesta försöker nog uppmana allt positivt man kan, att man anstränger sig för partnerns skull, säger hon.

Kvinnor verkar däremot något mer kräsna än män. I undersökningen uppger 72 procent av kvinnorna och 76 procent av männen att de tycker bra om sin partners familj.

Åtta procent av de svarande har däremot en något sämre inställning till sin partners familj. Sex procent tycker ”ganska dåligt” om dem medan två procent tycker ”mycket dåligt” om extrafamiljen.

Sedan finns förstås gränslandet lagom. 18 procent svarar att de tycker ”varken bra eller dåligt” om sin partners familj.

Den vanligaste orsaken till att man inte går ihop med sin partners familj tror Christina Hermanrud beror på att familjen lägger sig i för mycket.

– Det kan vara att de inte respekterar paret eller inte räknar med partnern i familjen, att de inte ser eller bekräftar partnern, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Österberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro