ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det kan vi vänta oss från Apple på tisdag

Aron · 4 Okt 2011
Uppdaterad 4 Okt 2011
Iphone 4 på Iphone 3GS

Iphone 4 på Iphone 3GS


klar

Artikellänk är kopierad

Det råder ingen tvekan om att veckans största tekniknyhet på förhand är kommande Iphone. I morgon är det dags för Apples presentation av Iphone 5 och hela nätet surrar med rykten. Exakt vad som kommer att visas är naturligtvis än så länge bara föremål för spekulation.

Vid det här laget har nog de flesta sett tyska Giga.de:s prototyp. Om inte finns klippet nedan. (De har alltså faktiskt tillverkat en egen Iphone 5 utifrån några av de rykten som cirkulerar).

Den där videon är väl mest av allt rätt galen. Men en av de bättre genomgångarna inför morgondagens presentation står tekniksajten Cnet för. Där står egentligen allt du behöver veta. Så här nära inpå Apples presentation brukar förvånansvärt mycket av förhandsinformationen stämma, även om vi alltid bjuds på en eller två överraskningar, och kanske någon besvikelse.

Att Iphone 4 får en mindre uppdatering och lägre pris kan vi nog räkna med. Men precis hur Iphone 5 kommer se ut, och när den kommer att släppas är inte lika klart. Tunnare med större skärm, bättre kamera och snabbare processor är de säkraste gissningarna.

De största nyheterna kommer troligtvis att rymmas i IOS 5, den kommande telefonens operativsystem. Sannolikt kommer samma uppdatering även till Iphone 4, fast då utan vissa av funktionerna. Mycket är redan känt om innehållet i operativsystemet, eftersom utvecklare fått leka med det sedan juni i år. Till exempel lanseras Imessage som gör sms onödigt. Det finns redan appar som fixar gratis sms men nu kommer alltså Apples eget alternativ.

En funktion som Apple inte har visat ännu, men som det ryktas intensivt om, är en förbättrad röststyrning som gör att det i princip ska gå att diktera sms.

Dessutom väntar vi fortfarande spänt på Apples “Spotify-dödare”, men att datorjätten uppdaterar sitt framgångsrecept Itunes med ett alternativ för strömmande musik ser fortfarande ut att ligga en bit bort.

Bild: Scanpix.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro