ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Det känns naturligt att släppa i Japan"

Pontus Hammarlund · 2 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SKOLAD. – Jag tror inte att min musik låter som någon annans. Det här är den första skiva som producerats av Maia Hirasawa och jag tror att jag hittat ett unikt och lekfullt sound.Maia Hirasawa har skrivit, arrangerat och producerat allting på debuten. Och trots att låtarna fått ett fint mottagande live har hennes puls ökat de senaste dagarna. För det är i morgon ”Though, I’m just me” släpps.– Nu när det är så nära börjar det krypa i mig. Jag känner mig lite nervös. Jag har ju aldrig blivit recenserad förut. Man vet inte hur man kommer att reagera om man får en dålig recension, säger hon.

Hennes musik är som ett tivolibesök. Glad men med en sorglig underton ständigt närvarande. För visst hinner verkligheten ikapp oss ibland, även under våra mest lyckliga stunder.– Det är först de senaste två åren som jag har börjat skriva musik som är glad. Men mina texter är fortfarande detsamma. Så det blir musik med mycket solsken som sedan är bitterljuv. Låtarna på debuten är personliga. Vi får bland annat höra en hyllning till Göteborg, staden hon träffade kärleken i.– Allting handlar om mig på något sätt. Men det är nästan ingenting som är bokstavligt.

Maia Hirasawa, som även spelar med Hello Saferide är en skolad jazzsångerska vilket både medför för- och nackdelar.– Jag har spelat med så otroligt skickliga musiker att jag ibland fått mindrevärdeskomplex. Men jag har lärt mig väldigt mycket också. Det är båda och, säger hon.Nu väntar en turné och förhoppningsvis lansering i utomlands.– Det är jätteviktigt. Jag vill absolut släppa utomlands. Men jag tänker ta en sak i taget. Det känns ju som ett väldigt naturligt steg för mig att släppa i Japan. Och jag har pratat med japaner som tror att det kommer att fungera, säger Maia Hirasawa, vars pappa är japan.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro