ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Det kommer bli en galen match"

Oskar Nyström · 21 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Holland är EM:s stora vinstmaskin så här långt med tre raka segrar i bagaget, bland annat mot Frankrike och Italien.

Holland är EM:s stora vinstmaskin så här långt med tre raka segrar i bagaget, bland annat mot Frankrike och Italien. Foto: Scanpix


Anfall är bästa försvar för Holland och Ryssland

klar

Artikellänk är kopierad

Förväntningarna på kvartsfinalen mellan Holland och Ryssland är enorma. Även för Ryssland-experten Slavik Jevtushenko som tror på en "galen" anfallsfotboll från början till slut. Men seger för Guus Hiddinks lag vore en smärre sensation.

- Det blir en offensiv kraftmätning, en helt galen match, säger Jevtushenko till Metro.- Men det som talar emot Ryssland är att de bara haft två dagar att återhämta sig på efter matchen mot Sverige medan Holland kunnat vila sig i form. Dessutom spelade Holland med ett andralag i den sista gruppspelsmatchen.

Marco van Bastens maskin manglade sig igenom gruppspelsfasen och besegrade båda VM-finalisterna från 2006, Italien och Frankrike, med makalösa 7-1 i målskillnad. Därefter råkade Rumänien ut för den holländska offensiven utan en tillstymmelse till möjligt att vinna. Jevtushenko är imponerad av Holland men konstaterar samtidigt att de kan bli deras fall.

- Det är svårt att prestera sådan fotboll under ett helt mästerskap, till slut blir det en lite sämre match men frågan är när den kommer för Holland, funderar den förre AIK-mittfältaren.

Kvartsfinalen blir dessutom en prestigematch för Rysslands geni till förbundskapten, Guus Hiddink, som är holländsk medborgare. Men det finns en nyckel till seger för Hiddink.

- Det är bara för Hiddink att beordra sina spelare att forsätta vara offensiva. Holland har fört alla sina matcher och bara släppt in ett mål så det är svårt att veta hur de reagerar om de hamnar i ett tidigt underläge, konstaterar Ryssland-experten.

- Arshavin är Rysslands stora hopp. Han bör vara ganska pigg i kroppen eftersom han bara spelat en match. Men samtidigt gäller det att hela Ryssland spelar på topp, annars kommer de inte utnyttja hans egenskaper till fullo, säger Jevtushenko.

Finns det någon tydlig matchvinnare?- Matchen i matchen står mellan Ruud van Nistelrooy (Holland) och Roman Pavljutjenko (Ryssland). Den som är mest effektiv i straffområdet av de två spelarna kommer att ge en stor fördel åt sitt lag

klar

Artikellänk är kopierad

Oskar Nyström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro